Melyik országban örülnek a magyaroknak, és hol kevésbé?
Ha pl Pakisztanban mondtuk hogy magyarok vagyunk es azonnal a Nokiara asszocialtak ami azonnal oldotta a hangulatot.
Iranban egy kajaldaban belepve megfagyott a levego, a vendegek hozzwnk kuldtek a pincert hogy kerdezze meg honnan vagyunk, amint mondtuk hogy magyarok (Madzsaristan) mindenki folytatta a kajalast.
"Találkoztatok már jó vendégfogadással, és az ellenkezőjével?"
Igen, bár nem az állampolgárságom, hanem inkább a magyar génjeim miatt például Japánban egyértelműen nagyon tetszettem a helyi hölgyeknek mert a 197 centis magasságommal és sportos testalkatommal magasan kiemelkedtem a tömegből, főleg hogy az átlagmagasság ilyen 150-155 centi körül mozog ott saccra.
Kubában szeretik a magyarokat, mert anno elég sok kubai tanult magyar egyetemeken és vett részt mindenféle együttműködésben. Baráti országkén tekintenek ránk még mindig, annak ellenére, hogy 35 éve rendszerváltás volt.
Izraelben szintén pozitív a fogadtatásunk az erős magyarországi zsidó kapcsolatok miatt. Valamiért egyébként Jordániában is amit pont e miatt nehezen értek, hiszen ők nagyrészt palesztinok, de mindenki tudta, hogy hol van Magyarország és sokkal jobban érdekelte őket egy hozzájuk hasonló méretű országból érkezett utazó, mint a gazdag nyugati turisták.
A lengyel - magyar viszony legendásan jó. Akármi bajba keveredsz Lengyelországban benyögöd, hogy magyar vagy az kb. ingyen "Szabadulás a börtönből" kártyaként működik.
LMBTQ+ országokban viszont nem annyira szeretik most a magyarokat, mert eléggé működött a média népbutítása, hogy mi egy gonosz, emberi jogokat tipró náci nép vagyunk. Szóval new york-i, stockholmi vagy párizsi woke körökben összesúgnak a hátad mögött. Engem pl. egy német ismerősöm hívott tavaly, hogy menjek vele a helyi Pride-ra és mikor közöltem vele, hogy engem ez annyira nem izgat az arcára volt írva a magyarokkal szembeni sztereotípia és undor.
Olaszok, spanyolok és úgy általában a Mediterráneum eléggé lenézi a lengyeleket, magyarokat, románokat. Ők még mindig abban élnek, hogy ők a civilizáció közepe, Közép-Kelet-Európa meg a gagyi ahol hiányos az emberek fogsora és mindenki mezőgazdaságból él.
Észak-Afrikában, a Száhel-övben sem annyira szeretnek minket, nekik ugyanolyan európai népként vagyunk meg akik keresztes hadjáratokat folytattak az iszlám világ ellen, ma meg Amerika csatlósaiként funkcionálunk. Pláne az utóbbi időben hogy a régió átkerült kínai érdekszférába egyre ellenségesebbek az európaiakkal szemben.
Az ukránoknak van egy óvatos ellenérzésük velünk szemben, de ezt elég könnyű oldani ha rögtön a beszélgetés elején elsütsz valami poént a Szovjetunió abszurditásáról (pl. egy Brezsnyev viccet). Az ukránok többsége tökéletesen érzi, hogy 0 veszélyt jelentenek rájuk a magyarok, inkább csak egy szűk, agymosott réteg hisz abban, hogy vissza akarjuk foglalni Kárpátalját.
A csehekkel és szlovákokkal van egy-két történelmi nézeteltérésünk, de ezek annyira pitiáner marhaságok, hogy legfeljebb a 3. sör után jön elő. Horvátok dettó. Románok nyilván gyűlölnek minket - bár attól már aligha kell tartanod, hogy nem szolgálnak ki vagy ilyesmi.
Iránban és Pakisztánban nemzetiségtől függetlenül mindenki a világ legszívélyesebb vendéglátásában részesül, szóval ezeket kivenném. Törökországban és Közép-Ázsiában általában a turanista hülyeségek miatt szeretnek.
A környező országokban sokat javult a helyzet az EU meg Schengen óta, ha nem Magyar Vagyok Nem Turista fociultra tempóban rúgja be az ember a kocsmaajtót, akkor Pozsonyban, Belgrádban és Bukarestben is tök normális a fogadtatás.
Nyugat-Európában néha van egy fideszes-e vagy csekk, de ha az ember nem random homofób faskó, akkor ez nagyjából 12 mp-ig tart.
Az ukrán- és lengyel-magyar barátságot azért beárnyékolhatja némileg az aktuálpolitika. Az ukrán és a lengyel közvélemény sem rajong túlzottan a magyar kormány orosz barát politikájáért.
A Kaczynski hívek sem akarnak már Orbán beszédeken éljenezni, mint régen és hallottam olyan lengyelről, aki magyar kormányközeli cégnek dolgozott és azért mondott fel, mert a kormányunk támogatja az oroszokat és ez egy lengyel számára elfogadhatatlan.
A hétköznapi emberek és turisták szintjén az ilyesminek nem kéne megjelennie, amíg nem te magad kezded őket provokálni valamivel. De volt már olyan hír, hogy egy nagy port kavart Orbán beszéd miatt Németországban sem akarta a szállásadó kiadni a lefoglalt szobát magyaroknak.
Én személyesen még soha nem találkoztam kimondottan magyarok elleni megnyilvánulással, főleg turistaként. Vagy nem törődnek vele, hogy honnan jöttem, csak egy statisztikai adat, vagy kedvesen érdeklődnek, mert nem nagyon ismerik, vagy örülnek, mert van valamilyen magyarokhoz fűződő kedves élményük. Negatívval eddig még nem találkoztam - mondjuk Lengyelországban és Ukrajnában se jártam még a háború óta.
Próbálj meg Kassán étteremben magyarul rendelni vagy boltban vásárolni.
Aztán majd írd meg a tapasztaltakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!