Hogyan lehet 'normálisan' eljutni Szabadkáról Belgrádba?
Figyelt kérdés
Elnézést, ha hülye a kérdés vagy valami, de én amolyan mávos/volánbuszos módon el szeretnék jutni Szabadkáról Belgrádba, értsd nem szeretnék hetekkel előtte foglalni, hogy normális áron eljuthassak. A vasút oldala nem ad ki semmi lehetőséget, buszokat meg csak magánvállalkozóktól találtam, melyekről nem tudom, hogy ad-e rendes áron jegyet a sofőr. Vagy olyan magán kellene, ahol ad a sofőr simán jegyet, vagy állami buszos, vagy állami vasút, vagy vonatpótló. Tudom, hogy a 150-es vonal felújítása miatt körülményes. Lényegében Belgrádba szeretnék eljutni. Köszi.2024. jún. 16. 10:21
2/4 anonim válasza:
Ne röhögtess már, attól még, hogy nálunk egy "állami" buszos rendszer van nem jelenti azt, hogy a Szerbiában normális piaci versenyszereplők mindegyike putris 35 éves csotrogányokkal járna, ahol pofára árazna a sofőr.
A [link] oldalon megnézheted a napi soktucatnyi opciót, nyilván bármelyik elvisz előre foglalás nélkül. Vagy szépen megjelensz a szabadkai buszpályaudvaron és kérsz egy jegyet a következő belgrádira.
3/4 A kérdező kommentje:
2-es: Ok, rendben, köszi. Ez az, amit nem tudtam. Sok országban nem adnak úgy spontán sima árú jegyet. Csak azért kérdeztem, hogy nehogy az legyen, hogy neten 50 Ft, sofőrnél meg 5000. Itt a balkanviator-on pl. az van a Niš Ekspres-nél, hogy nem vásárolható online, a NE oldalán meg ki van írva, hogy csak 1 hely szabad. Nem voltam még ott sosem.
2024. jún. 16. 13:34
4/4 A kérdező kommentje:
u. i. A Deutsche Bahn meg kiadja, hogy van vonat. Tudom, az nem szerb, de gyakran az is megbízható. Pl. holnap 1505i Szbk 1856é 1930i Újvidék 2027é Belgrád.
2024. jún. 16. 13:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!