Bosznia-Hercegovinában megvannak még a háború nyomai?
Persze sajnos még rengeteg helyen láthatók az országban, sőt a 11 éve eu-ban lévő Horvátországban ha az ember karlovacnál lemegy az autópályáról és halad izačić vagy a plitvicei tavak felé végig leégett elhagyott, szétlőtt házakat látt.
Boszniában a fővárosban, Szarajevóban is rengeteg panel szét van lőve de ez a helyzet a turistaparadicsom mostarban is. Én múltkor Bihać-ban voltam ahová nem igen sok turista jár és a városban sétálás közben olyan szinten szétlőtt házat láttam amiben laktam hogy csak néztem, csodálkozok hogy tudják kifűteni télen ekkora lyukakkal a falban
Szarajevót kipofozták, ott nincsenek nagyon nyomai (persze vannak múzeumok, emlékhelyek stb).
A legtöbb golyónyomot, szétlőtt házat és panelt talán Gorazde-ben láttam (bár lehet hogy azóta helyrehozták, pár éve voltam arra). Mostarban is rengeteg rom van.
2021-ben Kupresen keresztül mentünk Jajcéba. Ott még sok szétlőtt ház volt.
De a szállásunk Mostarban is szétlőtt ház címe volt. De aztán kiderült, hogy a ház mögötti ház volt a szállás. Elsőre azért én is megijedtem, a képeken nem úgy nézett ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!