Hová vigyem anyámat?
Elmúlt 60, sosem nyaralt, és annyit szenvedett, hogy megérdemli.
Ötletet szeretnék kérni nyugodt, békés, szép, emberi léptékű közelségű látványosságokkal, szobahőmérsékletű, és ha lehet, nem a legdrágább országra (évszak mindegy), repülővel, néhány napos szállással. Pálmafa, homokos part, stb. érdekelné inkább, nem a sivatag, vagy őserdő. Fogalmam sincs, melyik cél lenne neki optimális, mert magam sem voltam még sehol.
Csak arról tudok írni, ahol én voltam Európában.
Bulgária: olcsó, a part finomhomokos, a tenger nem a legtisztább, pálmafa nincs. Látványosság pl. Nesszebár
Ciprus (én még csak Lárnakán voltam, imádom): homokos, bár néhol viszonylag durvább tapintású, kissé kavicsos part, pálmafa van :)
Látványosság: tengerparti erőd, óváros, Ayia Napa fehérhomokos partja+barlangok
Horvátország: kevés a homokos part, inkább sziklás, a viz viszont ennek köszönhetően tiszta (igaz, hogy sok helyen gyorsan mélyül, nehezebben fürödhető, és viszonylag hideg is), pálmafa itt sincs, drágaság van...
Látványosságnak mi a Kryka Nemzeti Parkot és Klisszát néztük meg, azok szépek, tényleg látványosak.
Málta: aprókavicsos tengerpart tiszta vízzel, temérdek látnivaló (Valletta egésze egy csoda), jól használható tömegközlekedés, pálmafa itt sincs, sőt, a nagyfokú beépítettség miatt az egész növényzet elég gyér
Korfu: július közepén sem volt igazán meleg a víz (Paleokastrica), aprókavicsos a part sok helyen (kivéve pl. Sidari), de itt is gyönyörű a tenger, igaz, hogy a part közelében nem pálmák vannak, inkább olajfaligetek. Az Ahílió (Sissi kastélya) nagyon tetszett, pálmafát csak ennek a kertjében láttam :)
Szobahőmérsékletű?? :D Végül is decemberben nincs forróság a tengerparton...
Kréta elképesztően szép hely. Ajánlom.
Dél-Olaszország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!