Luton-London, hogyan?
Lutonról vonattal úgy tudsz bejönni, hogy a reptrénél felszállsz a shuttle busra (nem nagyon lehet eltéveszteni, rögtön a kijáratnál van az összes busz, kb kövesd a tömeget, de a buszra is, meg a megállóba is kivan téve, hogy mi melyik járat), ez elvisz Luton Parkway vonatállomásra. Itt veszel jegyet és bejösz Londonba... asszem Kings Crossra hoz. A shuttle bus régebben ingyenes volt, aztán mikor tavasszal mentem, akkor a reptérre menet kértek tőlem 1.50et, vissza meg semmit, szal nem tudom, hogy most fizetni kell e vagy sem.
Alternatív és szerintem olcsóbb megoldás, ha Easy Bus-al jösz. Ez kb 7-8 font, és online tudod előre megvenni a jegyet. A reptéren is megtudod venni, de nem tudom, hogy az drágább e. Ez a Victoriához hoz be.
Napijegy (legalábbis a londoni travelcard) nem jó se a buszra, se a vonatra, mert Luton már jóval Londonon kívül van.
Én sosem buszoztam, mindig vonattal közlekedtem eddig Lutonból Londonba és vissza. A reptéren kell venni vonatjegyet (kb. 25 font egy open return), ezzel ingyenes a busz, ami kivisz a Luton Parkway állomásig. Ott pedig nagyon sűrűn járnak a vonatok. És gyorsabban beér általában a belvárosba, mint a busz... (körülbelül fele annyi idő) A St Pancrasre szoktam érkezni Lutonból, ez ott van, ahol az előttem szóló is mondta, a King's Crossnál.
Vonatjegyet váltani már csak azért is érdemes az easybus helyett, mert sok helyen kedvezményes (félárú) belépőt biztosítanak különböző kiállításokra, múzeumokra, éttermekre, stb., ha az ember felmutatja a vonatjegyét. Azért nem mindegy, hogy két ember 60 fontért nézi meg a Madame Tussauds-t például, vagy csak 30 fontért...
Persze ez is mindenkinél más és más. Aki nem akar nézelődni, meg nem is siet, annak jobban megéri buszozni. :)
Ja igen, a Travelcard (napos bérlet) valóban nem jó a vonatra, csak London területén használható. Vonatra már nem érvényes, csak buszra és metróra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!