Aki Koppenhágát írja az súlyosan ízlésficamos.
Lehet csak azt látja hogy egy jóléti, gazdagabb ország fővárosa de mint város, iszonyatosan csúnya. Alig van zöld, az épületek unalmasak a modern is, a régi is, minden. Van egy mini óvárosa ami aranyos, de nem nagy szám. Semmi jellegzetes nincs benne.
Prága meg világörökség.
Össze se lehet hasonlítani a kettőt.
Aki meg élt Koppenhágában ( ld. én ) az tudja hogy tényleg nem nagy szám. Egyáltalán nem egy szép város. Az biztos, hogy jól működő, funkcionális, de hogy szép lenne? Esetleg a külvárosainak van hangulata: Hellerup ( gazdag negyed ), de a többi RANDA, kifejezetten.
Prága meg hát Prága, nem kell bemutatni az egyik legfelkapottabb város a világon, főleg Európában, nem egy ligában játszik a két hely.
#14: a kérdés az volt, hogy melyik az érdekesebb.
És hát nekem budapestiként Koppenhága érdekesebb volt a tengerpartja, csatornái, bicikliskultúrája miatt.
Szerintem nem unalmasak az épületek sem. Pl. a Børse és a Vor Frelsers Kirke is elég jellegzetes a csavart tornyaival.
Koppenhága milliószor, más világ
Prága nem nagy szám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!