Télen milyen városba utaznátok (repülővel) két-három napra? Göteborg, Koppenhága?
Egyedül mennék most januárban, olyan városba ahova viszonylag olcsó a repjegy. Nagyon vonzanak a skandináv országok, ha még hó is lenne az csúcsszuper. Amiket nézegettem: Göteborg, Koppenhága. És még Lappeenranta, ahol egy potenciális egyetemet kinéztem, ezt ebből a szempontból érdekes lenne megnézni, viszont magában a városban nem sok nevezetesség van.
Egy szép helyet keresek fotózni, sétálgatni, várostnézni.
Göteborgban és Koppenhágában télen nem mindig találsz sok hót, vagy egyáltalán havat.néha 0-1 fok között van télen a hőmérséklet, csak erős frontok esetén van pár napig összefüggő hó.
Érdemes Finnország vagy Svédország belsőbb részeibe elmenni,na ott találsz majd havat meg mindent, ami a téli idillt idézi.
Oulu, Rovaniemi Finnország.
Östersund,Örebro Svédország.
Mind a tajga elég szép részén fekszik, szubarktikus klimával, ha szép tájakat akarsz látni télen, ezek környékére érdemes elmenni.
De iszonyatosan tele vannak turistával télen.
Ahogy a 2-es írja, sokat érsz az olcsó repjeggyel, ha a városba bejutni már csak háromszor annyiért tudsz, mint amibe az utazás nagy része került.
Koppenhága ettől még világbajnok hely az év bármely szakában, főleg annak, aki szeret enni és érdekli a gasztronómia. De ez persze az is jelenti, hogy nem érdemes dán mércével fapados költségvetéssel nekiindulni, hogy pékségen, szupermarketen kívül semmire se jusson keret.
2-3 napra sehova nem utaznék repülővel, ahhoz nekem 4 a minimum (mármint pihenési célból). Ugorj fel a krakkói buszra, nézz körbe ott és/vagy Zakopanéban inkább.
Én a helyedben autóval mennék ki.
Olcsóbban kijössz.
En is fotozni szeretek, de a Google Maps nagyon jo korulnezni, meg a streetview elott mutatja kekkel a pontocskakat, ahol fotok keszultek, igy eleg konnyen, gyorsan lehet virtualisan tajekozodni.
Ezek nagyon draga orszagok, igy a repulojegy olcsosaga nem tudom, mennyire szamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!