Görögországban melyik város, sziget, országrész az, ami leginkább amolyan tipikus görög? És nem olyan drága, mint Santorini?
Édesanyámnak régi álma eljutni Görögországba, és idén ősszel szeretném elvinni. Rodoszt és Mykonost nézegettem eddig, de olyanok tapasztalata érdekelne, akik már jártak kint. Hová érdemes menni, hogy meglegyen anyukámnak a görög életérzés?
Köszönöm
Kérdés, hogy melyik görög életérzésre vágytok: tengerpart, halászfalucska, szamarak és piac, vagy turistásabb dolgok, esetleg mindkettő, vagy eldugott kis hegyi falu, öregek a padon?
Ha mindezt együtt szeretnéd, akkor Krétát tudom ajánlani, elég nagy ahhoz, hogy legyen ilyen is, olyan is rajta, van turistáknak való is, meg vad táj is elég. Ezt elég biztosan állíthatom, mert már 3szor voltam, és nagyrészt bejártam a szigetet, de még tervezek menni.
Ha konkrétabb dolgok is érdekelnek, írj üzenetet, szívesen ajánlok helyeket, néznivalókat azon felül, amit minden turistakönyvben megtalálsz.
02:14 - anyukámnak azok a szép fehér házak vonzóak, meg a jó görög zene, esetleg kedves kis piacok.
Engem pedig inkább jobban érdekelnek a történelmi nevezetességek
Mondjuk Korfuba szerintem az egyetlen tipikus görög az a gyönyörű szép kék tenger, más nem nagyon. Az egy-két város ami van az elég lepukkant, tehát ott azok a tipik fehér görög házak nem nagyon vannak meg. Történelmi szempontból van egy vár paleo mellett meg a sissi kastély. Ettől függetlenül korfut is melegen ajánlom ha a fő szempont a tenger, mert az ott is elképesztően szep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!