Ha választanod kéne, melyik balkán országban élnél a leginkább, ill. melyikben a legkevésbé és miért?
Ezek közül Görögország, mégpedig Rodoszon vagy Krétán élnek, ezen belül kulturáltabb részen. Élhetőbb országnak a többihez képest és szeretem a történelmét, kulturáját.
Legkevésbé Macedónia vagy Koszovó. Ugyan nem jártam ezekben az országokban, de elég bizonytalanok. Ha a Balkánon kitör valami konfliktus, amire megvan az esély, akkor ezek az országok a legkevésbé stabilak.
11:
Így van, Szlovénia teljes karsztvidéke és a tengerparti vidék is a Balkán-félsziget része, amely együtt kb. 2/3-át teszi ki az országnak,
Persze, ez földrajzi értelemben helytálló, de azért a triesztiek rendesen kiröhögnének ha ezt így odamondanád nekik :)
16:
Rajtad kívül senki nem írta, hogy Trieszt Szlovénia lenne. Azt írtam, hogy földrajzilag még Trieszt is a Balkán-félszigethez tartozik, pedig az már Olaszország. Ott az Isonzót tekintik a Balkán-félsziget természetes határának.
Neked mind a földrajzzal, mind a szövegértéssel alapvető problémáid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!