Németországba költöznénk a családdal,lakás bérlés hogy működik?
A lakás bérlése elött kifizeted a három havi akuciót plusz az elsö havi lakbért.
Egy évre elöre nem szokás elkérni a lakbért, föleg, ha van az illetönek fix munkahelye, igazolt jövedelemmel.
Erösen kérdés, konkrétan hová, melyik városba akartok menni, mert az árak igen eltéröek, illetve a lakás méretétöl is függ.
Bayernban egy kétszobás lakás - ennél kisebbet nem adnak ki gyerekes párnak - legalább 1000-1200 Euro plusz rezsi, de Münchenben vagy más nagyvárosban ennél is több.
3 havi kauciót kérnek szinte minden esetben. Kell majd a férjed munkaszerződése.
Sok sikert!
Mi Essenben lakunk, 77nm-es lakás, ebben 2 hálószoba, nappali, fürdőszoba és előszoba van, plusz erkély. Havi 750 EUR-t fizetünk.
A férjed német munkaadói igazolással és 3 havi kaucióval tud majd kivenni lakást. A kaució 3xKaltmiete.
A tetőtéri lakások olcsóbbak általában, a földszintiek drágábbak.
Szerintem ha 1 évre előre ki akarták fizettetni vele akkor ott valami bibi volt. Egymaga egy pici kis lakásban 3 havi kaucioval targyhavi bérleti díjal szerintem 3 hónapig kihúzta volna 8000 Euróból. Még munkát is szerintem talált volna mielőtt elfogy a pénze. Decez csak az én meglátásom. Lehet más jobban tudja.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!