Kezdőoldal » Utazás » Európa » Olaszországban milyen élni ?

Olaszországban milyen élni ?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Olaszországba szeretnék költözni a családommal. Genova,Bologna,Padova, Milánó környékén . Érdekelne mennyire lehet munkát találni . Mennyi pénzt lehet keresni az albérlet mennyibe kerül ? Munkakörben gyári vagy bármilyen segédmunkában gondolkodom! Olasz nyelv alap szint de még erősítem!

Csoportokban érdeklődtem de sajnos érdemben választ nem kaptam !

( Nem azért szeretnék ki menni hogy minél többet keresek hanem ott szeretnék élni ezért nem is érdekel más ország )

2022. dec. 18. 10:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
Keress egy kihalófélben lévő falut. Ott támogatják, hogy odacuccoljatok, nyelvtudás hiánya sem akkora baj és ha nem vagytok teljesen debilek még csak nem is egy gyárban kell robotolni én pl az itteni vendégházak booking airbnb profilját kezelem meg a falu szocmédia menedzsere vagyok. Olcsón vettem lakást meg 15 ezret adtak felújításra. Havi nettó 1600-at hozzámvágnak ezért a habi melóért és mellette még maszekolok(grafikus vagyok) ti. Simán el lehet lenni és kb nulla a stressz. Mondjuk minél délebbre mész annál több ilyen falu van.
2022. dec. 18. 11:35
 2/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszod ! Tudnál esetleg 1-2 ilyen falut mondani , hogy utána nézek ?

Az is érdekelne , hogy letelepedési engedély szükséges-e?

Orvosi ellátást kapunk-e ha ott élünk ? Semmi infóm nincs semmiről nincs kint ismerősöm sem sajna ..

2022. dec. 18. 11:47
 3/17 anonim ***** válasza:
97%

2

Ezek folyton változnak de gugli a barátod. Letelepedési engedély természetesen nem kell mivel EU-tag Olaszország is. Van állami tb amit a fizudból vonnak meg sokan fizetnek emellett magánt is. Én mondjuk 7 év alatt kétszer voltam itt dokinál ott minden oké volt és csak államim van. Érdemes ráguglizni, és ha találsz egy települést akkor írj nekik egy mailt hogy mihez értesz meg ilyenek.

2022. dec. 18. 12:34
 4/17 anonim ***** válasza:
92%
2: azért ennyire ne légy tájékozatlan! Az EU-n belül kb. azonos szabályok vannak. Mi az, hogy kapsz-e orvosi ellátást? Ha bejelentett munkád van, akkor a munkaadónak kötelező fizetni utánad a társadalombiztosítási járulékot, és természetesen jár neked az orvosi ellátás is. Az, hogy milyen szinten, már egy másik kérdés... Lehet, hogy az alapon felül még magánbiztosítást is kell kötnod... De ennek simán utána lehet nézni magyar nyelven is.
2022. dec. 18. 12:36
 5/17 anonim ***** válasza:
97%

Folytatom az előzőt...

Beírtam a keresőbe, hogy "munkavállalás Olaszország társadalombiztosítás"

Legelső találat!

[link]

2022. dec. 18. 12:37
 6/17 anonim ***** válasza:
97%

Ez meg a harmadik....

[link]

2022. dec. 18. 12:38
 7/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm elolvastam !

Albérletet kb mennyiért lehet találni ?

Mert 6-12 hónapig nem szeretnék házat venni addig elválik hogy mennyire tetszik az ott élés !

2022. dec. 18. 13:02
 8/17 anonim ***** válasza:
16%
7: ha ennyi lóvéd van, hogy kint házat tudsz venni, akkor miért mentek külföldre????
2022. dec. 18. 13:07
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért ha állításod szerint alapszinten tudsz olaszul, akkor hogyhogy nem tudsz rákeresni a kinti ingatlanos portálokon, hogy mennyi az affitto?

[link]

2022. dec. 18. 13:08
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

7

Ha kihalófélben lévő településeken az sem kizárt hogy ingyen amúgy párszáz euro. Nagyobb városokban 400-500

2022. dec. 18. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!