Kezdőoldal » Utazás » Európa » Tudnátok nekem véleményt...

Tudnátok nekem véleményt mondani Bolzano megyéről?

Figyelt kérdés
Leginkább olyanok véleménye érdekel, akik ott élnek, vagy éltek.

2022. dec. 15. 23:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem ott élek, de kedvenc országrészem!

Dél-Tirol a legszebb vidék az Alpokban.

2022. dec. 16. 12:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, és elhiszem hogy nagyon szép. Viszont engem az is érdekelne, hogy milyen a közbiztonság, mennyire beszélik a németet(elvégre az már csak Olaszország), mennyire barátságosak az emberek stb.
2022. dec. 16. 13:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

2: erre így nem lehet válaszolni.

Te mit mondanál, ha vki azt kérdezné tőled, hogy milyenek a heves megyei emberek...???

Nem megyefüggő, hanem az adott konkrét ember(ek)től függ.

Beszélnek németül általában. hacsak nem később betelepedett olaszok... De ők is megtanulnak valamelyest.

Mivel én egyetemeni környezetben voltam kint (férjem kutató), az ottani kollégák, ismerősök nagyon kedvesek voltak. Sok barátunk megmaradt még 20 év távlatában is.

A közbiztonságra vonatkozó kérdést sem értem.... Mi lehetne ott félnivaló, Olaszország egyik leggazdagabb tartományában??? Ahol a turizmus miatt eleve tökéletes körülmények vannak...

2022. dec. 16. 13:38
 4/9 Revolúcióbiológus ***** válasza:
100%
Közintézmények kétnyelvűek, de a köznapi nyelvhasználatban az olasz van többségben. Épp ezért nem Bozenként hivatkozol rá te sem, hanem Bolzanóként - igazából csak az osztrák határ közeli településeken meg fent a hegyekben van valódi németség, a völgyek alja olasz. Közbiztonságról felesleges szót ejteni, de a vasutak környékén meg síparadicsomokban lehetnek lopások.
2022. dec. 16. 14:13
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát én igazából Meranoba megyek, de majd csak tavasszal, és egy hosszabb időt fogok majd ott tölteni, németül beszélek, de a válaszok alapján lehet elkezdek olaszt tanulni.
2022. dec. 16. 14:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Merano is gyönyörű! :)

Mennyi időre mész? Dolgozni?

2022. dec. 16. 14:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Kb 7 hónapra megyek dolgozni. Idén érettségiztem és szeretnék világot látni, Innsbruck környékén is gondolkodtam, mert az is nagyon szép, viszont Bolzano jobban tetszik.
2022. dec. 16. 14:40
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

7: ha még sose voltál ott, akkor majd ott élve tudod igazán eldönteni, hogy melyik a szebb, jobb... :)

Bármelyikbe szívesen mennék! :-D

2022. dec. 16. 14:45
 9/9 NTBS ***** válasza:
100%
Nagyon szép vidék.
2022. dec. 16. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!