Kezdőoldal » Utazás » Európa » Nagyvárad vagy Debrecen ?

Nagyvárad vagy Debrecen ?

Figyelt kérdés
Hol laknátok szívesebben, ha mindkettő Magyarország területe lenne?

2022. nov. 13. 20:52
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
74%
Nagyvárad ezerszer jobb elhelyezkedésű város, közelben van mindenféle természeti csoda. Debrecen meg a sivár, poros, kietlen puszta közepén fekszik ahol semmi nincs közel s távol. Ja és igen mostanra már annyira lezüllesztette a fidesz maffia a magyar bérszínvonalat, hogy romániában jobban megéri dolgozni. Ettől függetlenül én nem szeretnék románok közt élni ezért én nem laknék Nagyváradon. Ha nem lett volna trianon akkor Debrecen a fasorba se lenne Nagyváradhoz képest.
2022. nov. 14. 16:07
 12/30 A kérdező kommentje:
Énis pont így gondolom
2022. nov. 14. 16:14
 13/30 anonim ***** válasza:
94%

11:

Nagyjából egyetértek, azt viszont nem tudjuk, hogy mi lett volna, ha nem lett volna Trianon, Nagyvárad kulturális szenpontból előrébb volt Debrecennél, de egyébként 1910-ben Debrecennek úgy egy harmaddal több lakosa volt, pont a román korszakban hagyta le Nagyvárad.

Egyébként engem nem zavarna, hogy a város 2/3-a román, igazából erdélyi és partiumi románokkal eddig jó tapasztalataim voltak, a havasalföldi románokkal kevésbé...

2022. nov. 14. 19:00
 14/30 A kérdező kommentje:
A havasalföldi románokat még a románok sem bírják. Nem egyszer hallottam moldovai parasztnak hívni őket…
2022. nov. 14. 21:43
 15/30 anonim válasza:
29%
Kérdező! Inkább válaszd Magyarországot! Szépnek tűnik az egész mégsincs olyan rend mint Magyarországon. Ezt most nem úgy mondom mint egy románellenes beképzelt magyarországi, ez az igazság. A kettő közül inkább Debrecent választanám, de Nagyvárad is szép
2022. nov. 16. 21:18
 16/30 anonim ***** válasza:
27%
15-ös csak megmagyarázni nem tudod miért. Hála a fidesz maffiának lassan már szégyen lesz magyarnak lenni. Az öszes európai ország utál minket hála Orbánék vállalhatatlan alávaló nemzetközi szereplésének meg szégyenteljes tolvajlásának. Arról nem is beszélve, hogy minden környező oszág lehagy minket, Románia is sokkal jobban fejlődik mint Magyarország. Úgyhogy én nem vagyok abban biztos, hogy Debrecen egy jobb választás lenne.
2022. nov. 16. 21:34
 17/30 A kérdező kommentje:
Jelenleg még fejlettebb Magyarország szerintem, viszont ha igy halad a dolog akkor csak idők kérdése...
2022. nov. 16. 22:52
 18/30 anonim ***** válasza:
82%

Magyarország tragédiája maga Orbán Viktor, és az ő elmeháborodottsága!

Szerintem egy városnak nem a fekvése a meghatározó (szép helyre bármikor el lehet menni pihenni) hanem a jövőképe.

Ebben jelenleg Debrecen verhetetlen.

Ez azt jelenti, hogy sokkal szívesebben alapítanék családot Debrecenben mint Váradon (vagy bárhol a környéken), mert ahol munka, pénz és jó oktatás van, ott van fejlődési lehetőség.

2022. nov. 17. 08:55
 19/30 anonim ***** válasza:
28%

18-as ha igénytelen vagy a környezetedre, nem szeretsz túrázni, de annál inkább szeretsz piálni valami kocsmában és megelégszel valamilyen több műszakos rabszolgamunkával egy kínai vagy jobb esetben német gyárban bérminimum környékén ingadozó fizetésért akkor valóban Debrecen egy neked való város és jövőkép. Mindenki más menekül onnan és egyre többen amióta ezer és egy gyárat építenek oda a fidesz maffia hathatós közreműködésével és tolvajlásával. Debrecen most már nem csak egy unalmas sivár lepusztult porfészek, de élhetetlenné is kezd válni a tömegtől, forgalomtól és majd amit ezek a gyárak kibocsátanak szennyezéstől.

Az meg netto hülyeség, hogy szép helyre bármikor el lehet menni pihenni, mert Debrecenből a legközelebbi szép hely is órákra van és mire oda elautózol már nem akkora nagy pihenés és kikapcsolódás. Egy kirándulásnál egy elég fontos szempont, hogy mennyi időt vesz el az utazás, ha Debrecenben élsz minimum kora hajnalban fel kell kelni, hogy el tudj menni pár órára túrázni és általában az oda vissza út több időt tesz ki mint amennyit a kikapcsolódással töltöttél. Abból a fizetésből amit Debrecenben egy átlag ember megkeres még a benzinpénzt se biztos, hogy ki tudja majd gazdálkodni nemhogy egy normálisabb szállodát. Jöhetnek a lepontozások a fideszesektől, ha fáj az igazság.

2022. nov. 17. 11:03
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

"ha Debrecenben élsz minimum kora hajnalban fel kell kelni, hogy el tudj menni pár órára túrázni és általában az oda vissza út több időt tesz ki mint amennyit a kikapcsolódással töltöttél. Abból a fizetésből amit Debrecenben egy átlag ember megkeres még a benzinpénzt se biztos, hogy ki tudja majd gazdálkodni"

Lárnaka (Ciprus) másfél óra. Repülővel.

Múlt héten jöttünk haza.

Olcsóbb és jobb volt mint a Balatonnál nyáron!

Tavasszal Párizsban voltunk. Másfél óra. Repülővel.

Debrecenben dolgozunk.

Szólj, ha van kérdésed!

2022. nov. 17. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!