Kezdőoldal » Utazás » Európa » Herscbach ba akarunk költözni...

Herscbach ba akarunk költözni 3 éves fiamal ott most kötelező enyi idősen az ovi? Illetve babát várok kicsit hülye kérdés de német kórházba lessz olyan orvos aki érti a magyart?

Figyelt kérdés
2022. aug. 26. 16:41
1 2
 11/15 anonim válasza:
51%
Biztos iszonyú sokat segít az 5 perces csevely egy 30 órás vajúdásnál vagy amikor segítenének a szoptatásnál, vagy amikor megkérdezik, mit szeretne enni. Jézusom, ti tényleg ennyire sötétek vagytok? Teljesen más egy baleset, meg egy szülés. De nyugtatgassátok, hogy szupi lesz, nem engem fog meglepi érni. 🤷‍♀️
2022. aug. 26. 20:22
 12/15 anonim ***** válasza:
28%

Ki beszélt "5 perces csevely"-röl?

Egyelöre te tünsz igen sötétnek!

Ilyenkor végig ott vannak a telefonnál, nem öt percre és nem csevegésröl van szó!

Mellesleg egy balesetnél sem öt perc és sok esetben a szülés a könnyebb téma, komoly balesetet végigsegíteni telefonon igencsak idöbe telik!

Mivel már volt részem mindegyikben, hidd el, jobban tudom, mint te, mert neked aztán tényleg semmi fogalmad sincs a témáról!

2022. aug. 26. 20:42
 13/15 anonim válasza:
85%
13. Igen semmi fogalmam sincs, azon kívül, hogy német nyelvterületű országban szültem. Angolul, németül és franciául beszélek folyékonyan szülés közben mégis nehéz volt nem magyarul gondolkozni, hát még várni, hogy lefordítsa valaki telefonban…persze. És ne mondd már nekem, hogy végig asszisztálod telefonba egy tizen, huszon órás szülést. Ilyen hülyeségekkel nyugtatod az embereket, és ez baromi káros. Lehet, hogy alap dolgokban tudsz segíteni telefonon, de nem tudsz folyamatos telefonkapcsolatban lenni a szülésznőkkel és az anyával. Ez hazugság. Erre se neked, se a szülésznőknek de legfőképp az anyának nincs kapacitása. És így szülni iszonyú nagy baromság és veszélyes is. Azt tanácsolni, hogy menj nyugodtan majd telefonban fordítasz minimum nevetséges. Mindegy vita lezárva, mindenki ott szül ahol akar, ha valaki ilyen idióta, hogy elhiszi neked, hogy ez így kivitelezhető meg is érdemli. Te meg hülyítsd tovább a népet 👏👏👏
2022. aug. 26. 21:47
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

13-as: én ugyan NEM német területen születtem, de itt élek. Annak ugyan nem tudom, mi köze van az egészhez, de a magyar és német mellet angolul és oroszul beszélek.

Itt szültem, egy évvel azután, hogy ide költöztem, gyakorlatilag igen minimális német tudással, ennek ellenére szülés közben tökéletesen elboldogultam a német tudásommal.

Másrészt szülés közben a telefonos segítök igenis végig kapcsolatban vannak a szülöszobával, természetesen nem ide-oda daogatják a telefont, hanem ki van hangosítva, tehát mindenki mindenkit hall.

Másrészt nem élö közvetítést adnak, hanem ha valakinek fennakadás van a nyelv miatt, akkor jön a képbe az, aki tud fordítani.

Semmi extra kapacitásra nincs szükség, egyszerüen ugyanaz a helyzet, mintha valaki nem ért jól egy-két mondatot és megismételteti, semmivel sel okoz több fennakadást.

Másrészt egy szülésnél eleve nem beszélnek egész idö alatt, és a szülö nö igencsak örül, ha van valaki, aki esetleg tud vele pár szót váltani.

2022. aug. 26. 22:02
 15/15 anonim ***** válasza:
70%

14-es, nem kéne biztatni a kérdezőt úgy, hogy egy kib. mukkot nem tud az ország nyelvén (vagy angolul), ahová költözni akar.

Ez szépen hangzik, hogy majd segítenek, etc, a valóság meg rhadtul más ;)

Persze, lehet tolmáccsal bohóckodni, de az drága/óra, és most nem a szülésről beszélek, hanem a mindennapi tennivalókról.

Pl bejentkezés a Gemeindébe, lakásszerződésben foglaltak értelmezése, kaució, stb. Ha beteg a gyerek, orvosi dolgok, stb.

És mondhatják, hogy ú, 10 éve kimentem nulla nyelvtudással és milyen fxa. Azóta pont tízévnyit változott a világ, és nyelvtudás nélkül még mosogatni sem vesznek fel senkit.

2022. aug. 27. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!