Herscbach ba akarunk költözni 3 éves fiamal ott most kötelező enyi idősen az ovi? Illetve babát várok kicsit hülye kérdés de német kórházba lessz olyan orvos aki érti a magyart?
Ki beszélt "5 perces csevely"-röl?
Egyelöre te tünsz igen sötétnek!
Ilyenkor végig ott vannak a telefonnál, nem öt percre és nem csevegésröl van szó!
Mellesleg egy balesetnél sem öt perc és sok esetben a szülés a könnyebb téma, komoly balesetet végigsegíteni telefonon igencsak idöbe telik!
Mivel már volt részem mindegyikben, hidd el, jobban tudom, mint te, mert neked aztán tényleg semmi fogalmad sincs a témáról!
13-as: én ugyan NEM német területen születtem, de itt élek. Annak ugyan nem tudom, mi köze van az egészhez, de a magyar és német mellet angolul és oroszul beszélek.
Itt szültem, egy évvel azután, hogy ide költöztem, gyakorlatilag igen minimális német tudással, ennek ellenére szülés közben tökéletesen elboldogultam a német tudásommal.
Másrészt szülés közben a telefonos segítök igenis végig kapcsolatban vannak a szülöszobával, természetesen nem ide-oda daogatják a telefont, hanem ki van hangosítva, tehát mindenki mindenkit hall.
Másrészt nem élö közvetítést adnak, hanem ha valakinek fennakadás van a nyelv miatt, akkor jön a képbe az, aki tud fordítani.
Semmi extra kapacitásra nincs szükség, egyszerüen ugyanaz a helyzet, mintha valaki nem ért jól egy-két mondatot és megismételteti, semmivel sel okoz több fennakadást.
Másrészt egy szülésnél eleve nem beszélnek egész idö alatt, és a szülö nö igencsak örül, ha van valaki, aki esetleg tud vele pár szót váltani.
14-es, nem kéne biztatni a kérdezőt úgy, hogy egy kib. mukkot nem tud az ország nyelvén (vagy angolul), ahová költözni akar.
Ez szépen hangzik, hogy majd segítenek, etc, a valóság meg rhadtul más ;)
Persze, lehet tolmáccsal bohóckodni, de az drága/óra, és most nem a szülésről beszélek, hanem a mindennapi tennivalókról.
Pl bejentkezés a Gemeindébe, lakásszerződésben foglaltak értelmezése, kaució, stb. Ha beteg a gyerek, orvosi dolgok, stb.
És mondhatják, hogy ú, 10 éve kimentem nulla nyelvtudással és milyen fxa. Azóta pont tízévnyit változott a világ, és nyelvtudás nélkül még mosogatni sem vesznek fel senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!