Kezdőoldal » Utazás » Európa » 10 órás vonat úton hogy üssem...

10 órás vonat úton hogy üssem el az időt?

Figyelt kérdés
Ennyi

2022. aug. 16. 14:02
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes lehetőleg papír alapú, áramot és netet nem használó kikapcsolódást is vinni magaddal. Egy-két könyv, keresztrejtvény, üres papír/jegyfüzet rajzolni, emlékeztetőket írni, jegyzetelni a gondolataidat. Útikönyvek, térképek felkészülni az uticélodból, hogy ott merre érdemes menned, miket akarsz megnézni.

Ha többen utaztok, érdemes lehet vinni hordozható sakk készletet, kártyát, egyéb játékot, de akár csak beszélgetni is lehet.

10 órás külföldi vonat útnál az idő és a hely is könnyen problémássá válhat. Nem mindenkinek van külföldön használható (pláne nagy) adatkeret a csomagjában. Érdemes lehet inkább letölteni podcastokat, zenéket, videókat és nem a netről használni ezeket menet közben. Még ha van adatkereted, akkor is jól jöhet, ha nem csak a netről tudsz mindent elérni.

Ha van net kapcsolat, akkor is lassulhat, szakadozhat is a vétel a vonaton és ha van is WiFi a vonaton, az sem feltétlenül fog mindig tökéletesen (vagy egyáltalán) működni, pláne gyorsan, ha mindenki azt használja. (Ritkán vonatozok és akkor se mindig használom a fedélzeti WiFi-t, de amikor próbáltam, nekem többször nem működött, mint igen.)

10 óra folyamatos netezés, zenehallgatás, videó nézés a legtöbb átlagos telefont, laptopot simán lemeríti és hogy van-e a vonaton konnektor és működik-e, az megint csak egy bizonytalansági tényező. (Én többször jártam már úgy, hogy menet közben ki-be kapcsolt a konnektor, de olyan is volt, hogy egyáltalán nem volt, vagy ha volt sem mindig működött.)

Mindenképp érdemes lehetőleg vezetékes fejhallgatót/fülhallgatót (is) vinni, hogy ne csak a telefont jobban merítő vezeték nélküli megoldást tudd használni.

Az alvás különösen problémás lehet, ha értékes műszaki cikkekkel (drága telefon, laptop) utazol, mert ha elalszol, nem biztos, hogy észreveszed, ha valaki elveszi ezeket tőled. Lehet, hogy a vonatról leszállni nem tud, de ha elvette és elteszi, nem biztos, hogy valaha megtalálod a cuccaidat. Egyedül utazva vonaton aludni nem a legbiztonságosabb dolog. Ha mindent elcsomagolsz, ráfekszel, stb. Akkor azért meg lehet kockáztatni. Egy zárható hálókocsi jobb megoldás.

Egyik barátom kimondottan esküszik rá, hogy éjszaka vonatozik, hálókocsiba vesz jegyet, este felszáll, lefekszik aludni, reggelre odaér és kialudta magát, frissen kezdi a napot.

2022. aug. 21. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!