Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ugye így is érvényes a kedvezm...

Ugye így is érvényes a kedvezmény?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ha Horvátországban szeretnék venni az országon belül vonatjegyet és van lehetőség "26 éven aluli" kedvezményt választani, akkor az ugye rám is érvényes magyar állampolgárként és nem szükséges horvátnak lennem hozzá, mint a diákkedvezménynél?

2022. jún. 24. 14:21
 1/9 anonim ***** válasza:
Szia! Érdemes lenne megkérdezni a vasúttársaságnál. Biztos, hogy találsz az oldalon "kapcsolat" menüpontot.
2022. jún. 24. 15:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Azóta inkább megkérdeztem, és csak állampolgároknak jár a kedvezmény, hátha valakinek jól jön az infó:)
2022. jún. 24. 15:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Ami nem EU konform, ugye...
2022. jún. 24. 16:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Persze meg akkor már a magyar diák is érvényes és a teszkó klubkártyát is mutasd fel a Jadrolinijanál :D
2022. jún. 24. 16:48
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja még annyit akartam mondani, a kedvezményes jegyeket az állambácsi egészíti ki a MÁV-Startnak teljes árra, hogy ne legyen vesztesége (de még a teljes áru jegy is veszteséges...). Ez a kedvezmény Regiojetre sem érvényes amivel mondjuk belföldön utaznál. Sokat kell még tanulnod ifjú Padawan! Ezért mondtam én mindig a magyartanáromnak, hogy az Egri csillagok elolvasása nem készít fel az életre.
2022. jún. 24. 16:52
 6/9 A kérdező kommentje:
#4 Nevethetsz, de azt a választ kaptam, hogy igen, a magyar diák az EYCA kártya és jár rá kedvezmény:D
2022. jún. 24. 18:42
 7/9 anonim ***** válasza:
EU-n belül minden polgárnak ugyanazok a kedvezmények járnak.
2022. jún. 24. 19:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Hátakkordögöljenekmeg... Nekem annó nem volt még. :(
2022. jún. 24. 19:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Így van, EU versenyjogi szempontból igencsak diszkriminatív lenne, ha a 26 éven aluli horvát állampolgár melós x/2 kunáért utazhatna munkahelye meg lakóhelye között, a többi meg ugyanott, ugyanúgy dolgozni járna , csak x kunáért. És nyilván innentől kezdve a kedvtelési célú utazásokra is vonatkoztstni kell a kedvezményeket.
2022. jún. 25. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!