Szabadkán miket érdemes megnézni?
A városházát feltétlenül nézzétek meg, vezetett túra van magyarul is, talán 11 vagy 12 órakor. Semmiképp ne hagyjatok ki, mert a magyar szecessziós építészet legszebb darabja! A zsinagóga szintén fantasztikus. Érdemes a palicsi tó partján, a századfordulós fürdőnél és a villasoron is sétálni egy nagyot. Bureket a Lipa pékségben egyetek, még Vucsics is oda vitte a Puhost. A legjobb étterem pedig a Batesz.
Dinárt érdemes használni, persze nagy tételben vasárolva lehet az eurónak is örülnek. Az ócskapiacon a forint is megy. Magyarul értenek annyira amennyire kell , hozzámixeled az angolt meg az oroszt és tökéletes lesz. Láttak már arrafelé magyart, nyugi :)
A szerb hatósagok helyett inkább a magyarok piszkálnak hazafelè, mégiscsak schengeni külső határ. De azért a sebességgel óvatosan, a rendőrök nem lazák, miközben a többi sofőr meg tolni fog.
Röszke helyett válasszatok bármi màst.
Én tavaly Bácsalmás felé jöttem haza, mert nekem az útba esik, de Tompa/Kelebija is jó lehet. Az autópályás határátkelőknél szokott nagy tumultus lenni. Dinárt kint érdemes venni akár forintért, akár euróért, a piacon és a belvárosban is vannak váltók. Nekem tavaly itthon több mint 4 forintért adták (miközben 3 Ft körül volt a középárfolyam), először azt hittem, hogy átvertek, de nem, ilyen a vételi árfolyam...
A belváros szép, még vásár is volt, vettem pl. nagyon jó mákos bejglit.
Az ócskapiacot elég későn (kora délután) találtam meg, már alig volt nyitva néhány árus, de ott forintot is elfogadtak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!