Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen a Bécsi közbiztonság...

Milyen a Bécsi közbiztonság Budapesthez képest?

Figyelt kérdés
Nálunk Budapesten pl 8. kerületbe és kőbányára nem javasolt egyedüli nőként mászkálni.. Egyetemista koromban viszont rengeteget buliztam és sosem volt gond a belvárosban pl. Azóta már eltelt pár év, nem járok már bulizni, de esténként szeretek sétálni egy nagyot munka után. Milyen tehát ilyen szempontból Bécs? Hasonló Budapesthez vagy jobb, vagy rosszabb? Melyik része nem ajánlott pl lakni?
2022. júl. 20. 11:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

A másik kérdésed alatt már írtam..

https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__11841470-mily..

Ugyanolyan átlagos, mint itthon...

Nyilván más a biztonságérzet a különböző kerületekben, pl. Döblingben, vagy Favoritenben... De ezt se úgy értsd, hogy közvetlen veszélyben érzed magad - pusztán szubjektív alapon furcsa, hogy Favoritenben bizonyos körzetekben nem látsz európai embert az utcán.

Míg Döblingben, vagy Hietzingben szinte csak szimpatikus arcokat látsz...

2022. júl. 20. 11:59
 2/15 D. Brasco ***** válasza:
100%
Sorozatban nyeri el a legélhetőbb város címet....ez azert sok mindent elarul
2022. júl. 20. 12:49
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Napközben a mostanra bevándorló-többségűvé vált 10. kerületben (Favoriten) sem éreztem, hogy bármitől félni kellene, mikor ott jártam.

Ennél csak jobb lehet. Példa a mostani forróságból: egy lány hajnali fél négykor (még sötét van ilyenkor) futott a Duna-parton, mert napközben elviselhetetlen a hőség. Egyedül, egy szál topban, feszes shortban, lehet, hogy telefon sem volt nála. Bizonyára nincsenek rossz tapasztalatai.

2022. júl. 20. 13:26
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
Nő vagyok, és simán mászkálok egyedül Józsefvárosban. Sötètedés után is. Soha egy szál gyufát sem próbáltak meg elvenni tőlem.
2022. júl. 20. 14:42
 5/15 A kérdező kommentje:

1-3. Köszönöm szépen!

4. Itt Bp-n? Velem sem történt ott soha semmi, pedig esti suliba is oda jártam és a volt barátom is ott volt kollégista jól bent a közepén. Esténként jöttem el tőle, miután vége volt a "látogatásnak". Viszont őszintén kicsit félve siettem, nem nagyon néztem senkire. De tényleg nem történt velem soha semmi.

2022. júl. 20. 15:21
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ahogyan Budapesten, úgy Bécsben sincsenek tiltott zónák. A rossz hírű környékeken valóban rosszABB lakni, mint más részeken , mert hosszú tavon tényleg könnyebben botlik bele igazán elviselhetetlen vagy akar veszélyes, problémás szomszédba az ember. De csak úgy sétálva az utcán semmi bántódásod nem esik.
2022. júl. 20. 16:14
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2022. júl. 20. 17:25
 8/15 anonim ***** válasza:
Szia. En Becsben lakom, a 11.keruletben, tehat tapasztalatbol beszelek. Ugyanugy mint Budapesten (vagy a vilag osszes nagyvarosaban), itt is vannak zuros helyek, olyan nincs hogy nincs! De alapvetoen semmi felnivaloja nincs az embernek, en ugy gondolom. Mindenki a 10. keruletet emlegeti, mert szembetuno, hogy rengeteg kulfoldi, azon belul rengeteg muzulman, illetve fekete lakja, messze ebben a keruletben van a legtobb bevandorlo. Ugyanakkor en sosem ereztem/tapasztaltam hogy kevesbe lenne biztonsagos mint barmelyik masik kerulet. A nem europabol jovo emberekrol hajlamosak vagyunk alapbol rosszat feltetelezni, hoszen a sotet bor, szakall plusz ahhoz tartozo abrazat, europai szemmel sokszor rosszat sejteto/ijeszto stb. A 10. keruletben egyebkent a Reumannplatz-ot szoktak emlegetni, mint kerulendo kornyek, bar en itt sem lattam vagy hallottam meg semmi atrocitast. De biztos nem veletlenul pont ezt a kornyeket mondja mindenki, hogy para. Ezen felul a 2. keruletben levo Praterstern , ahol foleg ejjel megjelennek a zuros arcok, drogosok stb. Meg tabla is van a metromegallonal, hogy az egy Waffenfreizone. Es mindig van rendor a kornyeken. Nyilvan nem veletlenul. De tobb helyrol ami kerulendo lenne, nem tudok.
2022. júl. 21. 17:15
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. júl. 21. 21:33
 10/15 anonim ***** válasza:

8: na igen, a Reumannplatz eléggé Karachi-feeling :-D időnként - de talán nem veszélyben érzi magát az ember, inkább csak az európai ember számára nem megszokott hangerő és kommunikáció (tömeges) kicsit riasztó.

A Tichy miatt szoktunk oda menni, amikor feljön az ember az U1-től, tényleg fura időnként... .

2022. júl. 21. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!