Milyen a Bécsi közbiztonság Budapesthez képest?
A másik kérdésed alatt már írtam..
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__11841470-mily..
Ugyanolyan átlagos, mint itthon...
Nyilván más a biztonságérzet a különböző kerületekben, pl. Döblingben, vagy Favoritenben... De ezt se úgy értsd, hogy közvetlen veszélyben érzed magad - pusztán szubjektív alapon furcsa, hogy Favoritenben bizonyos körzetekben nem látsz európai embert az utcán.
Míg Döblingben, vagy Hietzingben szinte csak szimpatikus arcokat látsz...
Napközben a mostanra bevándorló-többségűvé vált 10. kerületben (Favoriten) sem éreztem, hogy bármitől félni kellene, mikor ott jártam.
Ennél csak jobb lehet. Példa a mostani forróságból: egy lány hajnali fél négykor (még sötét van ilyenkor) futott a Duna-parton, mert napközben elviselhetetlen a hőség. Egyedül, egy szál topban, feszes shortban, lehet, hogy telefon sem volt nála. Bizonyára nincsenek rossz tapasztalatai.
1-3. Köszönöm szépen!
4. Itt Bp-n? Velem sem történt ott soha semmi, pedig esti suliba is oda jártam és a volt barátom is ott volt kollégista jól bent a közepén. Esténként jöttem el tőle, miután vége volt a "látogatásnak". Viszont őszintén kicsit félve siettem, nem nagyon néztem senkire. De tényleg nem történt velem soha semmi.
8: na igen, a Reumannplatz eléggé Karachi-feeling :-D időnként - de talán nem veszélyben érzi magát az ember, inkább csak az európai ember számára nem megszokott hangerő és kommunikáció (tömeges) kicsit riasztó.
A Tichy miatt szoktunk oda menni, amikor feljön az ember az U1-től, tényleg fura időnként... .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!