Kezdőoldal » Utazás » Európa » Madrid miért nem olyan népszer...

Madrid miért nem olyan népszerű úticél a magyaroknak, mint Róma?

Figyelt kérdés
Szerintem mindenben sokkal szebb, izgalmasabb, olcsóbb is kicsit, mégis sokkal népszerűbb Róma. Miért?
2022. jún. 9. 09:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A magyar köztudatban ha utazásról van szó, akkor Olaszország előbbre szokott kerülni mint Spanyolország.

Ennek, oka hogy régebben - amikor még mentek fapados gépek minden nagyobb olasz vagy spanyol városba - értelemszerűen csak közúton megközelíthető helyek voltak a látótérben, olcsóbbak is voltak.

Így Olaszországból csak a kocsival 10-12 óra alatt elérhető Riminig mentek innen sokan. Míg Spanyolországba max. Barcelonáig mentek el közúton, ami így is 1,5 napos út innen. Ha belegondolsz Katalóniáig eljutva még szinte nem is láttál semmit Spanyolországból.

Róma emiatt ismertebb, meg gazdagabb, talán a világ egyik leggazdagabb történelmű helye. Madrid pedig tényleg egy mesterségesen megtervezett város - Toledo volt az első spanyol főváros, nem Madrid - de így is vannak itt is látnivalók.

Én mind a két országot szeretem, mind két nyelvet beszélem is.

2022. okt. 7. 21:48
 12/12 Chris88 ***** válasza:
Rómában még nem voltam, de Madridot imádom. Modern, nyitott, barátságos, tiszta, biztonságos, kényelmes, szép, érdekes. Emellett a legtöbb európai fővároshoz képest olcsó is. Nem hiszem, hogy nekem Róma jobban tetszene, de majd meggyőződöm.
2022. dec. 18. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!