Kezdőoldal » Utazás » Európa » Horvátország - tanácsokat...

Horvátország - tanácsokat kérnék több kérdésben is?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Még soha nem jártam Horvátországban. Igazából a tengert sem láttam még. Idén viszont végre szeretnék eljutni. De nem tudom hogyan álljak neki a szervezésnek. Három fős család vagyunk, lányunk 12 éves. Melyik részt ajánlanátok? Igazából egy szép tengerpartra mennék, ahol minél kisebb kavicsok vannak. Azt már olvastam, hogy homokos part nem igazán van. Megéri hotelban vagy panzióban megszállni? Vagy inkább privátot keressek? Főzőcskézni semmiképp nem szeretnék. Tehát jó lenne, ha lennének élelmiszerüzletek és éttermek a közelben. Tényleg, mit érdemes megkóstolni? Egy olyan helyet képzelnék, ahol azért élet is van, szép sétány, látnivalók. Nem tudom magam elképzelni 10 napig a parton. Tudom, google a barátom, de inkább személyes tapasztalatok érdekelnének, esetleg konkrét helyek, szállások. Köszönöm!
2022. máj. 12. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Autóval mennétek?
2022. máj. 12. 19:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, autóval.
2022. máj. 12. 20:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nyüzsgőbb, felkapottabb helyet kerestek, akkor Trogir, Omis, vagy Makarska lehet jó választás. Omisban pl. van homokos partszakasz, a Makarska-riviérán is végig nagyon jó strandokat találni, ráadásul a Biokovo-hegység végig a parton hihetetlenül jól néz ki. Esetleg valamelyik nagyobb dalmát szigetre (Hvar, Brac, Korcula) is érdemes lenézni pl. egy hajókirándulás formájában, vagy menetrendszerinti járattal Splitből. Viszont egy rossz hírem van. Nem tudom mikor mennétek, de főszezonra a jobb szállások már elkeltek, így kompromisszumos lesz ár, felszereltség, vagy parttól való távolság tekintetében. Január és március között érdemes foglalni, ezt a jövőre nézve mondom. Airbnb-n is érdemes körülnézni, mert árban az apartmannal jártok a legjobban.
2022. máj. 13. 00:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát az, hogy "megéri-e", eléggé pénztárcafüggő.

Élelmiszerüzlet mindenhol van, nem fogtok éhenhalni. :)

Mi nem szeretjük a félpanziós ellátást, mert sokkal jobb esténként más és más étterembe menni.

Mivel autóval lesztek, simán tudtok keresni a szállás közelében olyan kiskavicsos öblöket, ahol alig vannak... Mi pl. Rabac-ban voltunk így pár éve, hogy a szálloda előtt lévő öböl minősíthetetlen volt :-(, ahullámzás behordta az összes szemetet, tengeri füvet..

De odébb autóztunk másfél-két km-t, és gyönyörű "privát" öblöket találtunk.

2022. máj. 13. 09:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!