Kezdőoldal » Utazás » Európa » Schengeni övezetben útlevélbe...

Schengeni övezetben útlevélbe bélyegző?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy a schengeni övezeten és amúgy az EU-n belül adnak a magyar útlevelembe ki- és beléptetőpecsétet, ha külön megkérem a határőröket? Tudom, hogy elvileg nem kéne adniuk. Eddig csak személyazonosító igazolvánnyal utaztam :DD

2022. ápr. 10. 22:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs is határőr... 😂

Átgurulsz a hataron mint budakalaszról pomázra..

2022. ápr. 10. 22:09
 2/10 A kérdező kommentje:
A vonaton mindig jönnek a rendőrbácsik meg a rendőrnénik :D
2022. ápr. 10. 22:20
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, neked az elmúlt 10 év kiesett az életedből?

Belső schengeni határokon nincs ellenőrzés.

Jössz mész ahova akarsz.Én nemrég jöttem haza,Hamburgból.Határokon csak úgy átsuhantam, sehol senki.

2022. ápr. 10. 22:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A kérdezőnek vagy az elmúlt 15 év esett ki az életéből, vagy pont csak az elmúlt 1-2-re emlékszik.

Különleges indoklással (mint pl. a Covid) alkalmi jelleggel bevezethették a tagországok a határellenőrzést, ahogy ezt meg is tették.

2022. ápr. 11. 08:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Schengenen belül nincs határőrség. Nem tudsz kitől kérni. A rendőrök migriket meg bűnözőket hajkurásznak. Nem pecsételnek sehova semmit.
2022. ápr. 11. 09:14
 6/10 anonim ***** válasza:

#4: ja-ja, Hhalomnál is volt ellenőrzés, de nem a pecsétes határőrök :-D, hanem katonák, akik csak az app-ot nézték...

szerintem pecsétet 20 éve nem is láttak. :-D

2022. ápr. 11. 10:06
 7/10 A kérdező kommentje:
A vonaton mindig jönnek, akár Schengen, akár nem...
2022. ápr. 12. 02:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Oké, de attól még beléptető pecsét nincs náluk.
2022. ápr. 12. 12:43
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát dehogynincs. Horvátország-Magyarország viszonylatban ugyebár a schengeni övezetbe lépünk be. Nem EU-s turistáknál muszáj pecsételni az útlevelet...
2022. ápr. 12. 13:26
 10/10 anonim ***** válasza:

9

Most Schengenről volt szó. Schengenen belül nincs határ, nincs pecsét, Schengen külső határain van de amikor 2 kilométeres sor van el fognak zavarni a narkós k....ba hogy ilyen baromságokkal zaklatod őket.

2022. ápr. 12. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!