Kezdőoldal » Utazás » Európa » Utazási irodával vagy egyénile...

Utazási irodával vagy egyénileg jobb utat szervezni?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 9. 10:40
 1/10 anonim ***** válasza:
97%

Attól függ mi az igény.

Nekem egyénileg olcsóbb és jobb, mert imádom csinálni. Másnak lehet olcsóbb, de nem jobb, vagy nagyon elbénáz valamit és nem lesz jobb, de még drága is lesz.

Azt ki merem jelenteni, hogy egyéni szervezésben sokkal jobb áron fogsz kijönni, mint befizetni egy társas utat. A legtöbb iroda igyekszik a tömegigényeket kiszolgálni, így lehet hogy nem fér bele a programba valami olyan, amit te mindenképp meg akarsz nézni.

A másik érvem, hogy a legtöbb utazási iroda turistadagonyázókba foglal helyet, az meg hát nem az igazi. Ha ez a cél, akkor bátran, mert vannak olyan utak is, ahova tényleg ezért menne az ember, magát a kategóriát elismerem, de személy szerint nem preferálom.

A harmadik, és ez az én saját tapasztalatom, hogy egyéniben sokkal kevesebb a bosszúság. Mivel rugalmas vagy, nem függsz senkitől, max programtervet váltasz, vagy a repülőtéren intézkedsz. De az utazási irodáknál meg csomó bonyolult procedúrán mehet át az ember, illetve mivel tudja, hogy mennyit költött az útra, minden kis jelentéktelenség bosszúsággá formálódik, amik csak rontják az élményt.

Az egyéni szervezésnek megvan a maga varázsa.

És persze a végére: vannak olyan utak, ahova csak és kizárólag szervezett út keretében mehetsz - ilyen pl. Észak Korea. Oda csak irodán keresztül juthatsz be, de messze nem lehetetlen, sőt könnyebb mint amilyennek gondolják.

A hajóutak is persze mások. Még nem voltam ilyen hosszabb távún, de egy Nílus túrára lehet még én is befizetnék.

2022. ápr. 9. 10:50
 2/10 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem mert mindenki rá akar beszélni hogy menjek az IBUSZ-hoz. Miközben egyénileg is megtudom szervezni :D
2022. ápr. 9. 10:54
 3/10 anonim ***** válasza:
97%

Első vagyok.

Akkor meg nincs kérdés. Azt hittem ilyen "első útszervező, aki még tanácstalan" vagy. Tök jó az IBUSZ, de semmi olyat nem kínál, amit egyéniben ne lehetne megszervezni.

2022. ápr. 9. 11:00
 4/10 anonim ***** válasza:
91%

2: hová mennél???

Ahogy a többiek is írják... Ha egy sima városlátogatás, vagy tengerparti nyaralás, akkor 10 perc alatt lefoglalod saját magad is...

De ha pl. egy Dél-Amerikai körútra mennél, akkor én előnyben részesíteném a szervezett utat. Mert egyrészt adnak idegenvezetőt, másrészt végig le van szervezve a busz, belföldi repcsik, szállások, belépőjegyek, stb. stb.

De egy "hétköznapi" külföldi úthoz ez nem szükséges. Főleg ha beszélsz nyelveket.

2022. ápr. 9. 11:18
 5/10 anonim ***** válasza:
97%

Ez a "menjek az IBUSZhoz" konkrétan az ibuszt jelenti, vagy általánosságban utazási irodát????

Mert kb. az elmúlt évszázad 70-es éveiben volt utoljára, hogy csak ez az utazási iroda létezett... :-DDD

2022. ápr. 9. 11:19
 6/10 A kérdező kommentje:

Konkretan az ibuszt mondják 😃

Egyébként európán belül, csak sima tengerparti nyaralás.

2022. ápr. 9. 12:06
 7/10 anonim ***** válasza:
96%

6: nagyszüleid? Vagy hány évesek...???? Valami időkapszulában élnek? :-)))))

Sima tengerparti nyaralásra: Ha neked az biztonságot ad, hogy charterjárattal odarepülsz, ott azonnal lesz transzferbusz, ami a szállásodra visz, akkor befizethetsz... Ennyi pluszt ad. Esetleg még ott van vmi telepített idegenvezető, aki tud segíteni, ha nem beszélsz nyelvet.

De amúgy bárhol tudsz olcsó repjegyet foglalni, szállást is... És azt is meg tudod nézni a neten, hogy a reptérről hogyan lehet eljutni a szálláshelyre. Végig kell nézegetni a neten, hogy mennyivel olcsóbb így..

Előfordulhat persze olyan, hogy egy "csomag-nyaralás" utazási irodával olcsóbb - mert ők eleve nagy kontingeseket kötnek le, tehát a szállást is olcsóbban tudják biztosítani, és a chartert is megtöltik fullra.

Nem tudom, mi most a helyzet ezen a téren.... Régen tényleg ovl tilyen...

2022. ápr. 9. 12:12
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Őszintén mondom, hogy az ember felel a sorsáért, felel azért, ahova jutott.

Te kiírtál egy kérdést arról, hogy a legalapvetőbb fogalmad sincsen az utazás alapjairől, a környezeted még nálad is sokkal sötétebb, és hezitálsz.

Nem te vagy az egyetlen ilyen félnótás manapság, van az országban még hárommillió hozzád hasonló egyszerű lélek, akiknek megmondják, mit csináljon.

Mert képtelen vagy önállóan 20 percet guglizni, és képtelen vagy a kapott találatokat értelmezni.

Ez van.

Persze hogy segítsek is, mondanám neked, hogy lényegében nincs az az út, amit szervezett formában érdemes lenne megvenni. De valószínűleg többet segítene, ha keresnél néhány 5 eurós repülőjegyet. Gyakorlásképp vennél néhányat, és fejlesztenéd az utazási készségeidet.

2022. ápr. 9. 12:58
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy leírtad a véleményed, sajnos sokat nem segítettél, mert nincs felesleges pénzem arra hogy repjegyeket vásárolgassak ,,csak úgy". Ez az oldal arra van hogy az emberek kérdezzenek, hiába van ott a google.

Nyilván azért írtam ki a kérdésemet, mert ez az első hogy repülővel utazok. :) Vonattal, hajóval, busszal stb. már utaztam. Valóban ezért nem tudtam hogyan jönnék ki olcsóbban, mert én alapjáraton az egyéni szervezést választanám. A környezetem véleményét is meghallgattam. Senki nem fogja megmondani nekem hogy kötelezően utazási irodával menjek, én mindössze azt hallgatom meg hogy ki mit tanácsol és majd Én döntök. :)

Nem tudom hogy jön ide az ember sorsa, ne haragudj. Ha egyénileg, ha irodával is, de ugyanoda megyek.

Sajnálom hogy a kérdésem felidegesített, legközelebb inkább ugord át ha ez történik, és fordítsd az időt valami kellemesebb dologra.

Szép napot. :)

2022. ápr. 9. 13:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
9: ne foglalkozz az ilyen frusztrált beszólongatókkal...
2022. ápr. 9. 13:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!