Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik északi országban...

Melyik északi országban telepednétek le?

Figyelt kérdés
2022. márc. 10. 13:47
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Észak-Európára gondolok
2022. márc. 10. 13:48
 2/21 anonim ***** válasza:
60%

Előző kérdést is nézegettem,a svájci német kérdést, így ide írok elsőnek.

Pár éve már bennem van a költözés lehetősége,északi országba.

Svédoroszág,Norvégia,Finnország között gondolkodom.Nagyon hosszú lenne kifejteni melyik miért és miért nem.Nem tudok dönteni, de viszont már minden adott a költözéshez.Egyet tudok, hiába mondják sokan, Hogy Dánia ilyen meg olyan fejlett,oda biztos nem akarok menni.

Talán közrejátszik az orosz konfliktus is a választásom elhúzódásában, mert a svédeket finneket megfenyegette Putyin,ha jól tudom nem is Nato tagok.

Míg nem volt az orosz konfliktus és döntetem kellett Hosszú agyalás után Finnország lett volna a befutó,ahová menni szerettem volna.

De sajnos így, marad Norvégia.

Most ismerkedem a nyelvvel és a drágasággal ami ott van.

2022. márc. 10. 14:08
 3/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Dániába miért nem szeretnél menni?
2022. márc. 10. 14:20
 4/21 anonim ***** válasza:
81%
Ha fiatalabb lennék, akkor kipróbálnám milyen Finnország. Szimpatikus a finn néplélek.
2022. márc. 10. 16:01
 5/21 anonim ***** válasza:
20%

Én egyikben sem. Elsősorban éghajlati okokból, nekem még Magyarország is a határán táncol az elviselhetőségnek, mert azért itt is túl sok a sötétség meg a hideg télen és túl kevés a meleg nyáron, de egy hosszabb normális nyár legalább szokott akadni, Skandinávia meg Finnország meg júliusban is képes 6 fokot és esőt produkálni adott esetben.

Az éghajlaton kívül mondjuk az sem segít, hogy elég uncsi népek lakják, én ezerszer többre becsülöm a tüchtigségnél, ha kicsit érdekesebb káosz van. Ettől függetlenül egyikkel sem járnál rosszul, a jólét adott, az infrastruktúra és a közszolgáltatások jók, hagynak élni. Ha igazi barátokat és mély emberi kapcsolatokat szeretnél, akkor viszont felejtsd el, arra Észak-Európa alkalmatlan, ezt úgy mondom, hogy éltem is ott, meg Magyarországon is 20+ skandinávval dolgoztam együtt.

2022. márc. 10. 17:30
 6/21 anonim ***** válasza:
27%
Mai cikk hogy még az ukran menekültek sem mennek svedorszagba mert "maffialand", különösen Malmö, Stockholm, Göteborg. Mi is ki akartunk költözni mert a párom svéd de mivel gyermekunk lesz maradtunk itt emiatt.
2022. márc. 10. 21:02
 7/21 anonim ***** válasza:
81%
Mivel svédül tanulok jelenleg, így kizárásos alapon oda. Bár a hideg meg a hosszú éjszakák nekem sem épp szimpik. Ez a maffialand dolog meglepett, tudtommal nagyon jó a közbiztonság.
2022. márc. 10. 22:08
 8/21 anonim ***** válasza:
10%
7es,sajnos ezt nagyon rosszul tudod. Évi 365 az iskolai lovoldozesek száma, azaz napi 1,mindennapos a bandahaboru, azért nem hiszem hogy az ukrán menekültek is olyan valogatosak lennének hogy hova menjenek, de ők is azt mondták hogy a szarból a szarba nem mennek. Ugye svéd párral én eléggé jól értesült vagyok, minden nap, most is mellettem olvassa a híreket, lovoldoses, rablas, verekedés, más sincs.. Ő maga mondta hogy mivel a, legfontosabb nekünk a kisfiunk, maradunk Magyarországon. Nem zárjuk ki hogy később nem költözünk ki ez sokban múlik a valasztasok eredmenyetol is (mármint ott)
2022. márc. 10. 22:55
 9/21 anonim ***** válasza:
64%
Amúgy total nincs olyan hideg 🤗 Nyilván függ svedorszagon belül hova megy az ember, mi goteborg kornyeken laktunk, totál nem vész, volt hogy - 13 mentem boltba de akkor sem fagytam rommá. A sötét viszont valóban elég rossz, sosem tudtam megszokni. Eleve a lakasunk is sötét volt de mikor reggel eleve arra keltem h sötét van, és már délután 2kor újra sötét volt és lampafenynel teltek a napok, nem igazán jó a kozerzetnek sem
2022. márc. 10. 22:58
 10/21 anonim ***** válasza:
71%
Én Dániába, mert boldogok. Legalábbis a statisztika szerint. Onnan származik Andersen, a kedvenc krimijeim és a legjobb kekszek. Jó-jó, viccen kívül is oda. Jó egyetemeik vannak és a nyelv is tetszik. Meg van Koppenhágában élő ismerősöm, ő is csak dicséri az országot, hogy kedvesek, összetartóak.
2022. márc. 11. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!