Melyik északi országban telepednétek le?
Előző kérdést is nézegettem,a svájci német kérdést, így ide írok elsőnek.
Pár éve már bennem van a költözés lehetősége,északi országba.
Svédoroszág,Norvégia,Finnország között gondolkodom.Nagyon hosszú lenne kifejteni melyik miért és miért nem.Nem tudok dönteni, de viszont már minden adott a költözéshez.Egyet tudok, hiába mondják sokan, Hogy Dánia ilyen meg olyan fejlett,oda biztos nem akarok menni.
Talán közrejátszik az orosz konfliktus is a választásom elhúzódásában, mert a svédeket finneket megfenyegette Putyin,ha jól tudom nem is Nato tagok.
Míg nem volt az orosz konfliktus és döntetem kellett Hosszú agyalás után Finnország lett volna a befutó,ahová menni szerettem volna.
De sajnos így, marad Norvégia.
Most ismerkedem a nyelvvel és a drágasággal ami ott van.
Én egyikben sem. Elsősorban éghajlati okokból, nekem még Magyarország is a határán táncol az elviselhetőségnek, mert azért itt is túl sok a sötétség meg a hideg télen és túl kevés a meleg nyáron, de egy hosszabb normális nyár legalább szokott akadni, Skandinávia meg Finnország meg júliusban is képes 6 fokot és esőt produkálni adott esetben.
Az éghajlaton kívül mondjuk az sem segít, hogy elég uncsi népek lakják, én ezerszer többre becsülöm a tüchtigségnél, ha kicsit érdekesebb káosz van. Ettől függetlenül egyikkel sem járnál rosszul, a jólét adott, az infrastruktúra és a közszolgáltatások jók, hagynak élni. Ha igazi barátokat és mély emberi kapcsolatokat szeretnél, akkor viszont felejtsd el, arra Észak-Európa alkalmatlan, ezt úgy mondom, hogy éltem is ott, meg Magyarországon is 20+ skandinávval dolgoztam együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!