Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Ti melyik országban telepednét...

Ti melyik országban telepednétek le tartósan, esetleg véglegesen?

Figyelt kérdés

Én egy 20- as évei végén járó fiatalember vagyok. Röviden az alábbi paraméterekkel bírok:

- középfokú angol nyelvtudás

- rugalmasság, alkalmazkodóképesség

- főisk. gépészmérnök végzettség

Ti mit tippeltek hogy a jövőben melyik ország lesz a nyerő? Gondolok itt a közbiztonságra, munkalehetőségre, külföldiek munkavállalási lehetőségeire, az ország nyersanyag készletére, stb...

Szeretném magam kipróbálni más országban, környezetben is. Szakmai fejlődés pl. De ha tetszik a hely akkor tartós letelepedésen is gondolkozok. Nem feltétlenül gondolkodok az EU- ban. Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 5. 16:33
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

"az ország nyersanyag készletére"

Te jó ég, mi akarsz lenni, vájár? :DD

Amúgy a középfokú angol lesz a gyenge láncszem. Ja, meg a magyar belpolitika, ugyanis addig maradhatsz ott büntetlenül, amíg EU tagok vagyunk.

De ha szeretnéd magad kipróbálni, és GB-t javaslom, ott is az északibb részeket, ott szerintem lesz még sok lehetőség.

2012. júl. 5. 16:39
 2/6 anonim válasza:
100%

Szerintem Németország! A nyelvet könnyű megtanulni! :)

Erős és fejlődő ország!

2012. júl. 5. 16:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem, nem akarok vájár lenni.:) De véleményem szerint az elkövetkezendő 10-15 évben fel fog értékelődni a nyersanyag szerepe, és csökkenni fog a "fogyasztói társadalom aránya". Nem lehet mindenki műkörmös és kutyakozmetikus. Olyan országban gondolkodom ahol megvan a nagyjából egészséges arány a mezgazd., ipar, kereskedelem között. Vagy várhatóan meglesz.
2012. júl. 5. 17:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Ausztrália! Minél messzebb vagy a gazdaságilag egyre instabilabb Európától és USA-tól annál jobb.

Sokakat elriaszt, mert messze van, de Ausztráliában sokkal könnyebben tudsz egy sokkal jobb életszínvonalat elérni, mint pl. Amerikában. Európán belül meg most már akárhova mész, mindenhol ott a válság, csak van ahol kevésbé érződik, és sztem ez csak rosszabb lesz...

2012. júl. 5. 22:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Ausztrália a középfokú nyelvtudás miatt nem jöhet szóba neked. Mivel pontrendszeres elbírálás van a munkavállalási vízumoknál, letelepedési feltételekben alap követelmény a perfekt angol.

Amerikába megint csak nem lehet csak ugy kiköltözni, csak ha nyersz zöldkártyát vagy ha amerikaival házasodsz.

Szóval egyszerűbb az EU. és az legális is.

2012. júl. 6. 12:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat mindenkinek!
2012. júl. 6. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!