Hogyan telepedhetek le az USA-ban véglegesen?
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor nem zárod ki a zöldkártya lottót, mert sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő...lehet szerencséd és amúgy is ingyenes...ha nincs jó szakmád, a zöldkártya lottóval vagy így is a legesélyesebb. Ne haragudj a szóhasználatért, de nagy butaság lenne egy teljesen ingyenes lehetőséget elszalasztani.
Az USA-nak olyan rendszere van, hogy szeretnék biztosítani minél több embernek azt, hogy meg tudják tapasztalni az amerikai rendszert, majd azzal a tapasztalattal térjenek haza az országukba és használják fel. Tehát valóban sokan nem maradhatnak véglegesen és ezt az ideiglenes kategóriát akarják bővíteni most is.
Én a zöldkártya lottót ajánlom illetve nem tudom, hogy mi a szakmád, de azzal is lehet próbálkozni vagy valami kelendőt kitanulni (orvos, nővér, mérnök szakmák mindig is jók lesznek erre).
Ha pedig nincs más lehetőség, érdemes megfontolni más országokat. Pl. Kanadában egyszerűbben kapsz állandó letelepedésit, de az sem megy szakma nélkül. Ha meg Kanada, Ausztrália sem sikerül, ott van az EU is. Az USA-ban nagyon sok ember elvesztette a munkáját, érezhető a recesszió és nem éppen könnyű az élet.
Sok magyarnak meg azért sikerül itt maradni, mert illegalitásba vonulnak, amit mélyen elítélek 2 okból: vannak olyan lehetőségek az EU-ban, amit sokkal könnyebben ki tudnának használni, sokan csak azért jönnek az USA-ba, hogy ezzel villogjanak, a másik meg az, hogy a saját életüket kockáztatják, mert nincs biztosításuk és rendes életük, mivel hivatalosan nincsenek is itt.
Amely általában 3 hónap, ha hosszabbítást kérsz, akkor legfeljebb 12 hónap. Utána el kell hagynod az országot!
Akik ott maradtak és már ott élnek 5-10 éve, azok illegálisan tartózkodnak az országban. Semmilyen joguk nincs! Remélem, hogy nem akarsz lábtörlő lenni?
Hát ez az, amit én sem értek! Semmi értelme illegálisan maradni, mivel az országot sem tudod elhagyni (mert utána nem tudnál visszamenni). Csak vannak olyan emberek, akikben benne van a kalandvágy, aztán így élik le az életüket meg van, aki reménykedik, hogy majd egyszer valamilyen úton-módon legális lesz (pl. házasság útján lehet illegálisból legális)...nem vagyunk mi mexikóiak, vannak más, legális lehetőségek is. De hát ez olyan embereket nem érdekel, akik nem tudnak gondolkodni és mindig azon jár az eszük, hogy hogy lehetne a törvényt megszegni...így nem kell csodálkozni, hogy vízumkényszer volt ebből kifolyólag olyan sokáig, és még az is lehet, hogy majd egyszer visszaállítják. Ez mind az illegálisak miatt van.
Első voltam
Miért lenne "lábtörlő" ???????
Ez csak M.o-gon divat! Itt mindenki egyforma,hogy mid van,az magánügy! Dolgozni kell,és csak magaddal foglalkozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!