Kezdőoldal » Utazás » Európa » A MÁV külföldre igyekvő...

A MÁV külföldre igyekvő járataira (Bécs) lehet felvinni állatot?

Figyelt kérdés
Ha igen, kell neki jegy? Ha igen, hol tudom megvenni neki? Az Elvirán csak emberi kategóriákat találok.

2022. febr. 28. 15:56
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
2022. febr. 28. 16:07
 2/9 anonim ***** válasza:
63%

Szállíthatok kutyát a vonaton?

A kézipoggyászra vonatkozó általános szabályok megtartásával az utas zárt szállítóeszközben élő állatot is bevihet a vasúti kocsiba, ha az (pl. kosár, ketrec, láda) biztosítja, hogy az állat abból az utazás során nem szabadulhat ki, és alkalmas arra, hogy az utasokat, az utasok ruházatát és kézipoggyászát, valamint a vasúti berendezéseket megóvja. Az előbbiektől eltérően a kutya zárt szállítóeszköz nélkül, szájkosárral és pórázon vezetve is szállítható. Beteg, fertőző kutya, élőállat a vonaton nem szállítható. Pót- és helyjegyköteles (InterCity, Railjet, EuroCity, EuroNight) helyjegyköteles (expressz) vonat másodosztályú kocsijában a kisállatok – kutyák, macskák és egyéb kistestűek csak zárt hordozóeszközben való szállítása engedélyezett.

3/9 anonim ***** válasza:
63%

ugyaninnen:

Kell fizetnem a kutya szállításáért?

Igen, a kutya szállításához élőállat-viteldíj váltása szükséges. A vasúti kocsiba bevihető élőállat-szállítás díjszámításának szabályait a Díjszabás tartalmazza.

4/9 anonim ***** válasza:
63%

10. oldalon az élőállat viteldíj! (u.annyi, mint a bringa)

[link]

2022. febr. 28. 16:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Azért annyira nem egyszerű. Tessék elolvasni ezt:

[link]

2022. febr. 28. 17:01
 6/9 anonim ***** válasza:
5: igazad van, én (előző hsz-okat írtam) már abból indultam ki, hogy van kisállatútlevele, csak maga a vonatos utazás a probléma....
2022. febr. 28. 17:03
 7/9 subrette ***** válasza:
Budapest - Bécs viszonylatban egyszer láttam egy cicát utazni, de nem volt ketrece. Szóvá tette a kalauz. Végül átküldte a lányt a vonat másik felébe, mert tudta, hogy az ott dolgozó kollégája engedékenyebb...
2022. febr. 28. 17:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Milyen allatot? Lovat, halat, elefántot, kutyát...?
2022. febr. 28. 18:44
 9/9 A kérdező kommentje:
#8 Kutyáról és cicáról lenne szó, de már kaptam választ. Köszönöm az előző válaszolóknak
2022. febr. 28. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!