Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ez jó ötlet? Vagy nem ilyen...

Ez jó ötlet? Vagy nem ilyen egyszerű?

Figyelt kérdés
Itthon kapok egy távmunkát, majd az EU-n belül digitális nomádkodom. 90 napig nem kell állandó letelepedési engedély országonként, maximum addig maradok, aztán továbbállok. 15 EU tagállamban jártam, 12-ben még nem.

2022. febr. 3. 15:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Minden országban megvan a minimum időtartam amit el kell töltened az országban ahhoz, hogy ne kelljen mindenfelé adóznod, szóval ennek nézz utána.

A legtöbb EUs országban drágább a megélhetés, mint Magyarországon, szóval elég hamar elfogyhat a pénzed.

2022. febr. 3. 16:09
 2/4 BeefEater ***** válasza:
71%

Hát, ezt én fordítva csinálnám. Ha már távmunka egy jobban fizető EUs országban vállalj munkát és akár Magyarországon digitális nomádkodj.

Egy könyvelővel azért beszélj, mert az adózás kényelmetlen lehet.

2022. febr. 3. 16:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez igy mukodik. 3 honap utan neked EU allampolgarkent nem "letelepedesi engedely" kene, hanem siman csak regisztralnod kene az ottani lakcimed, es az mar vonna maga utan az adozast meg egy csomo burokraciat. Vannak, akik 3 honap utan sem regisztralnak egy orszagban, de ha elkapnak, megbuntetnek.

Azt kalkulald bele, hogy rovid tavra berelve siman kifizeted majd a szokasos lakber duplajat is, baromi draga lesz.

2022. febr. 3. 17:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Távmunkát a legtöbb cég nem engedi külföldről, mert macerás lehet az adózás, járulékfizetés, sőt extrém esetben társasági adó kötelezettség is felmerülhet a másik országban. Ha vállalkozó vagy, akkor persze nem szólhatnak bele.
2022. febr. 3. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!