Kezdőoldal » Utazás » Európa » Barcelona tényleg ennyire...

Barcelona tényleg ennyire veszélyes hely?

Figyelt kérdés
"Spanyolországban a közbiztonság semmivel sem rosszabb, mint más nyugat-európai országban, ugyanakkor a turistákra szakosodott bűnözői csoportok aktív jelenléte miatt indokolt a józan óvatosság. Madridban és Barcelonában a legfőbb problémát a zsebtolvajlások jelentik, Barcelonában ugyanakkor emelkedőben van az erőszakos utcai (esetenként motorbiciklivel elkövetett) rablások száma is a turisták által leglátogatottabb helyeken." "A vagyon elleni bűncselekmények (főként zsebtolvajlások) gyakorisága miatt a Spanyolországba beutazók számára javasoljuk, hogy útiokmányaik adatoldalát, repülőjegyüket, beszállókártyájukat elektronikus formátumban (fénykép) tárolják el mobiltelefonjaikban és saját e-mailfiókjukban, illetve hozzák magukkal az útiokmány papír alapú másolatát is."
2022. jan. 25. 16:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%

Azért én a helyedben megnézném -okulásul- ezt a videót Barcelonáról.

[link]

2022. jan. 25. 20:12
 12/20 anonim ***** válasza:
Azt remélem érzed, hogy a fenti szöveg Budapestre is állhatna. Van a rendőrségnek kerületenként lebontott bűnözési térképe, lakosságarányosan toronymagasan a V. kerület vezet. Nyilván nem azért, mert a parlamenti őröket gyilkolásszák folyamatosan.
2022. jan. 26. 17:32
 13/20 anonim ***** válasza:
41%

Aki az EU-ban még mindig csak útlevéllel fejben utazó fotelturista, annál az a "normális", ha hiteles infóért a gyíkon és a fészbúkon érdeklődik, mert a konzuli szolgálat honlapján nyilván csak hülyeségeket írogatnak össze.

Hajrá.

2022. jan. 26. 17:52
 14/20 anonim ***** válasza:
Barcelona teli van román zsebtolvajokkal, a metrón klasszikus térkép+kabátos módszerrel próbálkoznak lopni, ezért érdemes figyelni. Este a fő sétálóutca, a Las Ramblas és a környékező mellékutcák teli vannak prostikkal és mindenféle barátságtalan figurákkal, kb. olyan mint este a nyócker mélye. Igaz az az alapvetés, hogy érdemes ébernek lenni, értékeket normális helyen elzárni, nem járni sok pénzzel stb. Mint ahogy itthon sem érdemes.
2022. jan. 26. 23:13
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem értem ezeket a kirohanásokat, miért zavar itt egyeseket az, hogy arra használom az útlevelem, amire való, utazásra. Eddigi életemben is így utaztam, és ezután is így fogok, sajnálom, ha ez bárkit zavar.

14-es, köszi. Minket még sosem loptak meg vagy raboltak ki sehol, alapból nagyon óvatosak vagyunk, nem mi vagyunk a könnyű célpontok. Igazából én most ettől az erőszakos rablástól estem pánikba. Ilyet mennyire tapasztaltál? Hogy többen körbeállnak és úgy rabolnak ki, vagy motorral elmennek melletted és próbálják letépni rólad a táskát? A Las Ramblas-on fogunk lakni, akkor este már nem tanácsos kint járkálni?

2022. jan. 27. 10:59
 16/20 anonim ***** válasza:

Ezek a zsebtolvajok erre vannak szakosodva, ráadásul csapatokban vannak. Úgy tűnik, mintha vadidegenek lennének, miközben összejátszanak. Egyik pl. "véletlenül" meglök és udvariasan elnézést kér miközben már el is lopták amit kinéztek nálad v. rajtad.

Külön vannak akik utcára, metróra vagy strandra szakosodtak. Az előttünk sétáló házaspárt pl. mosolygós, viháncoló tinilányok rabolták ki a Ramblán.

2022. jan. 27. 12:22
 17/20 anonim ***** válasza:
40%
Senkit nem az akasztott ki, hogy útlevéllel utazol, hanem hogy 2022-ben tudtad meg, hogy elég a személyi.
2022. jan. 27. 19:30
 18/20 A kérdező kommentje:
Nem 2022-ben tudtam meg, hogy elég a személyi, elég régóta tudom, hogy van ahova elég a személyi. De mivel mindig útlevéllel megyek mindenhova, így sosem néztem utána, hova lehet személyivel utazni.
2022. jan. 27. 22:34
 19/20 anonim ***** válasza:
" így sosem néztem utána, hova lehet személyivel utazni." Elég szomorú, ha ennek utána kell nézni.
2022. jan. 27. 23:03
 20/20 A kérdező kommentje:
Éjszaka értünk haza, egész múlthéten kint voltunk Barcelonában. Sem kirabolni, sem meglopni nem próbáltak, tökéletes biztonságban éreztem magam, csakúgy, mint bármelyik másik európai városban. Ismét csak feleslegesen riogattak.
2022. márc. 28. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!