Kezdőoldal » Utazás » Európa » Barcelona tényleg ennyire...

Barcelona tényleg ennyire veszélyes hely?

Figyelt kérdés
"Spanyolországban a közbiztonság semmivel sem rosszabb, mint más nyugat-európai országban, ugyanakkor a turistákra szakosodott bűnözői csoportok aktív jelenléte miatt indokolt a józan óvatosság. Madridban és Barcelonában a legfőbb problémát a zsebtolvajlások jelentik, Barcelonában ugyanakkor emelkedőben van az erőszakos utcai (esetenként motorbiciklivel elkövetett) rablások száma is a turisták által leglátogatottabb helyeken." "A vagyon elleni bűncselekmények (főként zsebtolvajlások) gyakorisága miatt a Spanyolországba beutazók számára javasoljuk, hogy útiokmányaik adatoldalát, repülőjegyüket, beszállókártyájukat elektronikus formátumban (fénykép) tárolják el mobiltelefonjaikban és saját e-mailfiókjukban, illetve hozzák magukkal az útiokmány papír alapú másolatát is."
2022. jan. 25. 16:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%

Nem.

Ez csak egy általános készültségre való tájékoztatást jelent. Ez ugyanúgy érvényes Budapesten vagy a világ bármely nagyvárosában. Oda kell figyelni, mikor veszi elő az ember a telefont, vagy hova teszi a pénzt. Azt gondolom Európán kívül alap, hogy az útlevél eredetije a széfben marad a szálláson, én 2-3 fénymásolatot is készítek róla. Ugyanígy a biztosítás papírjai. Eu-n belül érdemes az igazolványokat külön tartani, nem egyben a pénztárcában, habár ezt én is sokszor megszegem. Eu-n belül a nagyvárosokban semmivel sem veszélyesebb egy-egy környék este, mint nálunk a Körúton, vagy a Práter utcában.

Annyit tudok tanácsolni, hogy éberség, odafigyelés, de magát a félelmet engedd el. Megmérgezi a nyaralást.

2022. jan. 25. 16:19
 2/20 Valentino BROssi ***** válasza:
0%
Sok a junkie, drogos akik beköltöznek mások otthonába (Okupa https://www.youtube.com/watch?v=c6IQYHEbdjc ), de a zsebtolvajlás igazából normális egy ilyen helyen - Velence sem különb piti bűnözés szempontjából. Bár nem tudom az utóbbi 2 évben turisták nélkül ezek a bűnözők miből éltek.
2022. jan. 25. 16:23
 3/20 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Ezt a konzuli szolgálat honlapján találtam, azért lepődtem meg. Mondjuk Rómáról is olvastam ilyesmit mielőtt mentünk, és ott semmi ilyesmit nem tapasztaltam, nem volt félelmetes. Természetesen mindig figyelünk mindenre, meg ilyen vállon átdobós táskát viszek, plusz még fogom is, azt nem olyan könnyű úgy elvenni. Csak az volt az ijesztő, hogy azt írják, erőszakos rablás amit motorkerékpárral követnek el, tehát gondolom jön melletted egy robogó és erőszakkal letépik a táskát rólad?
2022. jan. 25. 16:25
 4/20 A kérdező kommentje:
De az útlevelet most muszáj lesz vinnünk magunkkal, hiszen különben hogy igazolom magam, ha lépten nyomon kérik az oltásit? Ausztriában az ősszel el sem tudtam tenni, mert mindenhol kérték, sehova nem engedtek be nélküle.
2022. jan. 25. 16:27
 5/20 anonim ***** válasza:
91%

Meg fog lepni, de a személyiddel.

Amúgy meg Nápolyról mondják, hogy Európa egyik legveszélyesebb városa. A négy nap alatt amíg ott voltam, még csak csúnyán sem nézett rám senki. Barcelonában több, mint valószínű, hogy nem lesz semmi bajod.

2022. jan. 25. 18:20
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Mint az a beidézett leírásban is szerepel: "józan óvatosság". Minden turisták által látogatott helyre le lehet írni ugyanezt, Londonra, Párizsra, Rómára, Velencére, Madridra és Budapestre is.

Nekem eddig legjobban a szűk farmernadrág első zsebébe tett pénztárca jött be. Azt garantáltan nem tudják észrevétlenül kiemelni. Egyébként pedig készpénz ne legyen nálad csak bankkártya. Figyelj rá, hogy egyszerre csak egy dolgot csinálj, és nem egyik kézben a fényképezőgép, másikban a telefon és közben próbálj meg fizetni valahol.

2022. jan. 25. 18:36
 7/20 A kérdező kommentje:
Köszi. Még soha nem igazoltam magam külföldön személyivel, csak útlevéllel. Elfogadják a személyit Spanyolországban? Igazad van amúgy, valószínűleg csak túlparázom a dolgot, de annyira megütötte a szemem ez a pár sor.
2022. jan. 25. 18:38
 8/20 A kérdező kommentje:
Igazából velünk még sehol nem történt ilyesmi, hogy kiraboltak volna, de azért nem árt felkészültnek lenni.
2022. jan. 25. 18:41
 9/20 anonim ***** válasza:
83%
Komolyan ott tart az oktatás, hogy emberek azt hiszik Spanyolországba csak útlevéllel lehet menni?
2022. jan. 25. 18:46
 10/20 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy sok helyre személyivel is lehet utazni, de én mindenhova útlevéllel megyek.
2022. jan. 25. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!