Barcelona tényleg ennyire veszélyes hely?
Nem.
Ez csak egy általános készültségre való tájékoztatást jelent. Ez ugyanúgy érvényes Budapesten vagy a világ bármely nagyvárosában. Oda kell figyelni, mikor veszi elő az ember a telefont, vagy hova teszi a pénzt. Azt gondolom Európán kívül alap, hogy az útlevél eredetije a széfben marad a szálláson, én 2-3 fénymásolatot is készítek róla. Ugyanígy a biztosítás papírjai. Eu-n belül érdemes az igazolványokat külön tartani, nem egyben a pénztárcában, habár ezt én is sokszor megszegem. Eu-n belül a nagyvárosokban semmivel sem veszélyesebb egy-egy környék este, mint nálunk a Körúton, vagy a Práter utcában.
Annyit tudok tanácsolni, hogy éberség, odafigyelés, de magát a félelmet engedd el. Megmérgezi a nyaralást.
Meg fog lepni, de a személyiddel.
Amúgy meg Nápolyról mondják, hogy Európa egyik legveszélyesebb városa. A négy nap alatt amíg ott voltam, még csak csúnyán sem nézett rám senki. Barcelonában több, mint valószínű, hogy nem lesz semmi bajod.
Mint az a beidézett leírásban is szerepel: "józan óvatosság". Minden turisták által látogatott helyre le lehet írni ugyanezt, Londonra, Párizsra, Rómára, Velencére, Madridra és Budapestre is.
Nekem eddig legjobban a szűk farmernadrág első zsebébe tett pénztárca jött be. Azt garantáltan nem tudják észrevétlenül kiemelni. Egyébként pedig készpénz ne legyen nálad csak bankkártya. Figyelj rá, hogy egyszerre csak egy dolgot csinálj, és nem egyik kézben a fényképezőgép, másikban a telefon és közben próbálj meg fizetni valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!