Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyire kockázatos Csernobilb...

Mennyire kockázatos Csernobilba utazni?

Figyelt kérdés

Már egy ideje vonz a téma, ahogy maga Pripjat is.

Láttam hogy vannak hivatalos túracsoportokkal történő, ellenőrzött bejutásra lehetőség, azonban az érdekelne, hogy sugárzás szempontjából mennyire rizikós...

Találtam a napokban egy YouTube csatornát, melynek készitői folyamatosan beszöknek Csernobilba, egy panel lakást fel is újitanak (kifestenek, kitakaritanak) azonban, ezek után teljesen elmegy a józan eszük is. Gondolom a nézettségért... Beszöknek az erőmübe, csatornákba, és az egyik tagjuk aki szemmel láthatóan sem túl intelligens személy, még meg is fürdik párszor a radiaktiv vizelvezetőben az erőmü mögött, valamint védőfelszerelés nélkül úszik az erőmü alagsorában. Kivilágitják ledekkel az óriáskereket, valamint a szovjet jelképet az épület tetején, radioaktiv port nyalnak le az ujjaikról, stb... Hozzáteszem le is tartóztatták őket. Kiváncsi lennék milyen mellékhatásai lesznek számukra ennek a kis túrának. Magukat Stalkereknek nevezték egyébként.

2021. nov. 29. 22:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Azoknak a videóknak egy jelentős része bőven eltúlzott. 1-2 kommentelő le is írta, hogy valószínűleg csak úgy van beállítva a videón, hogy ott vannak, de egyébként nem. Úgy maga az, hogy kivilágítják az óriáskereket, vagy kifestik azt a panelt, nem fogja hamar a halálukat okozni, bár az tény, hogy növeli a rák esélyét a folytonos sugárterhelés. Az a fürdőzős videó meg tutira kamu, ha az tényleg szennyezett víz lenne, belehalt volna pár napon vagy heten belül.
2021. nov. 29. 23:08
 2/14 anonim ***** válasza:
16%
Nézd meg az Ideglelés Csernobilban című filmet,tanulj belőle,és máris eltudod kerülni hogy veled is ugyanaz megtörténjék.
2021. nov. 30. 01:20
 3/14 A kérdező kommentje:

1.

Már pedig nem kamu. Legalábbis szerintem. Én is gondoltam erre, azonban ugyanazon a helyen a vízben 600, a vizes ruhán 400, az ásott földben 2500 röntgen volt a sugárzás a dosimeter szerint. Másrészt sok olyan vágatlan jelenet van, ahol látszik hogy valóban ott vannak. Mondom, fenn áll a lehetősége hogy tévedek. Azonban vitathatatlan tény, hogy ezzel a saját, és masok életét veszélyeztetik. 5-600 röntgentől nem hal meg pár héten belül, pár éven belül reálisabb. 15.000 röntgennél volt a várható halálozási idő 1-2 hét maximum.

2021. nov. 30. 01:24
 4/14 anonim ***** válasza:
95%
Ilyen-olyan okokból kétszer is voltam, egyszer 1 napos, egyszer meg ottalvós túrán, a legnagyobb veszély, hogy kificamodik a bokád a sok felázott meg vetemedett padlón.
2021. nov. 30. 04:23
 5/14 anonim ***** válasza:
52%

600 röntgen akut dózis, kb 60% halálozási aránnyal. A 2500-nál, meg semmi esélyed. Az úszásos részek tuti kamuk.

2021. nov. 30. 05:35
 6/14 anonim ***** válasza:
68%

Az utak környékén talaj felső rétegét kicserélték azóta + az utakat újraburkolták. Azóta a sugárzási szint alig magasabb a természetes háttérnél. Ezt on-line meg lehet nézni interneten: [link]

Semmilyen lényeges kockázattal nem jár a látogatás. Akár a 4-es blokk fölé emelt szarkofágot is megnézheted kívülről. Voltam már ott.

2021. nov. 30. 07:33
 7/14 anonim ***** válasza:
28%
S.T.A.L.K.E.R. szamitogepes jatekban megprobaltak a varost valosaghuen abrazolni, tehat tok biztonsagosan bejarhatod egesz Pripyat-ot.
2021. nov. 30. 09:07
 8/14 anonim ***** válasza:
76%
nem kell félni semmilyen veszélytől. ha el szeretnél menni akkor szerintem helyi ( ukrán ) utazási irodával menj, mert úgy sokkal kedvezőbb az ár.
2021. nov. 30. 09:31
 9/14 anonim ***** válasza:
72%
Pamkutyáék nem rég voltak kint. Nézd meg ott szerintem választ kapsz a kérdésedre.
2021. nov. 30. 13:08
 10/14 anonim válasza:
Ne nyalogasd a grafitport és nem lesz gond
2021. nov. 30. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!