Szlovákiában kellene kimennem, mi szükséges a határ átlépéshez ?
2 alkalomról lenne szó egymást követő napokon,
09.20-21. vagy 09.21-22.
Nem vagyok beoltva és már amúgy is késő lenne ahhoz mire kapnék kártyát.
teszt-re gondoltam egyébként de elég zavaros , milyen teszt kell van annyi fajta........
Melyiket fogadják el a határnál?
És 1 teszt meddig érvényes ?
Olyanra lenne szükségem értelem szerűen amivel egyből tudnék menni,
és ha úgy adódik akkor ne csak 1 napig legyen már érvényes.
köszi előre is.
Eger-ből mennék Brezno-ba nagyon fontos lenne üzleti megbeszélés.
"Az oltással nem rendelkező, külföldről érkező személyeknek:
- 14 napra karanténba kell vonulniuk,
- a karantén alól leghamarabb a beutazást követő 5. napon elvégzett negatív PCR-teszttel mentesülnek."
Ha jól értelmezem, az általad tervezett 2 nap legjobb esetben is 7 lenne, 5 nap karantén meg az a 2, amiért ki akarsz menni. :(
Ide nem érdemes most jönni, mert ha nem vagy oltva rögtön karantén... És csak az ötödik napon mehetsz tesztelésre, amit ha úgy van kedvük pozitívan diagnosztizálnak... Tapasztalat!!! És hidd el megteszik!!!
Valamint ha Szlovákiába jössz regisztrálnod kell az ehranica oldalon, de van kivétel is a karantén alól azoknak akik nincsenek beoltva. A te esetedben megnézném hátha a kivétel közé tartozol, és akkor jöhetsz minden korlátozás nélkül vagy negatív PCR teszttel.
Szlovákiai lakosként tapasztalat:
Van az előírás amit be kéne tartani, de ellenőrizve nincs.
Nem vagyok beoltva, és rengetegszer futkosok (Esztergom, Komárom, Pest...).
Ehranica-ba regisztrálok, határon a zsaru megmondja hogy karantén stb stb, mire hazaérek el is felejtem és másnap normálisan megyek melóba :D
A kutya nem nézi hogy otthon e tartózkodsz, vagy voltál e teszten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!