Szlovákiábol szeretnénk átmeneti Magyarországra egy hétvége nyaralásra, a gyerekeknek elegendő a Magyar Igazolvány, vagy mindenképpen szükséges útlevél is?
1-esnek üzenem:
Szlovákiában nincs sem diákigazolvány, sem nyugdíjas-igazolvány, sem "anyja neve"! Ott mindenki előtt világos, hogy a kötelező iskolalátogatási korig mindenki diák, a nyugdíjkorhatár elérése után mindenki nyugdíjas, az anyja neve helyett pedig ott van a személyi száma!!Ennyire egyszerű! A "buta tótok" ezt tudják, az okos magyarok még nem jöttek rá. Lehet lepontozni. Magyar vagyok. Ugye, Te magyarországi vagy, kedves 1. válaszoló?
kedves utolsó, igen. Én abból indultam ki amit tapasztaltam, annó osztálykirándulásra nem kellett nekünk semmi csak a diákunk (igaz csak párkányba mentünk)
a minősítés miatti célozgatást remélem nem nekem szántad, én egy rossz szót nem mondtam a szlovákokra, nekem csak jó tapasztalataim vannak velük :D
Kedves 7-es, tévesen értelmezted a kérdezőt. Ő Szlovákiából akar Magyarországra menni, Te pedig pont fordítva. Más ország előírásaira értelmezted a magyarokét. Erről ennyit.
Jól sejted: a minősítés miatti célozgatást valóban nem Neked szántam. Ez kitűnik a szövegezésemből is. Inkább a magyar hivataloknak szántam és azoknak, akik a szlovákokban csak a buta tótot látják. Nagyon jól ismerem őket, ismerem a nyelvüket szóban és írásban egyaránt (és általában a szláv nyelveket). Ami sok magyart megtéveszt, az az a tudat, hogy "Kása nem étel, tót nem ember". Óriási tévedés! A politikusok és kiszolgálóik a sz@rkeverők.
Nem az èrtelmezèssel volt a baj, hanem a feltételezésemmel, mely szerint mindkettő uniós és schengeni övezeti tag, így a szabályok is megegyeznek... Legközelebb majd gondolkodom is okoskodás előtt :D
Ezt én is így látom... Csak ott van néhány ellenszenves ahol erős a politikai befolyás.
Mindenhol máshol barátságosak és kedvesek.
Nem véletlen volt a tavalyi nyaralásom is egy szlovák-cseh körutazás..
Magyarország felől Szlovákia felé is szükség van személyire vagy útlevélre.
Az más kérdés, hogy mivel nincs állandó ellenőrzés, át lehet csúszni ezek nélkül, de ha igazoltat a túloldalon a szerv, akkor a hajadra kenheted a többi igazolványodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!