A román, bolgár, görög vagy az albán tengerpart a szebb?
Román = mocsok, szemét, prolik, cigányok
Bolgár = nagyságrendekkel jobb, vannak nagyon szép helyek és falvak
Görög = a felsoroltak közül a legszebb
Albán = vannak szép helyek (pl Ksamil), a közbiztonság talán itt a legjobb, de nagy a szemét, mocsok.
1
A déli része olyan mint a posványabb részek Görögországban. Annyi az előnye hogy cserébe olcsó.
A görög part a legváltozatosabb, tehát legyen mondjuk az a legszebb, de ez nézőpont kérdése is. Én még 1996-ban voltam Korfun, és szerintem ritka ocsmány volt (azóta valószínűleg klasszisokkal jobb, eltelt azóta 25 év). Az akkori Korfunál szerintem sokkal szebb Ksamil vagy a bolgár Napospart, viszont az említett 25 év miatt ez nem túl releváns.
A román part nekem olyan semmilyen volt. Ocsmánynak nem mondanám, de semmi varázsa nincs.
Romániában kb semmit nem építettek még ki, nem szép, nem túl tiszta, nincs egy kifejezetten jó része. Szerintem ez a legcsúnyább, pedig lenne benne lehetőség.
Bulgáriában Nessebar, Napospart szép, ott nagyon figyelnek a tisztaságra, máshol viszont koszos, szemetes.
Albániában Durresben km hosszú, tiszta, lassan mélyülő homokos part van, délen Ksamil olyan, mint a trópusi hófehér homokos képeslapok. De itt is igaz, hogy ahol nincs felkapva, ott szintén kosz, szemét jellemző. De egyre jobban felfut Albánia és ezt kezdik észrevenni, 10 év múlva szerintem tele lesz karbantartott, szebbnél szebb strandokkal, mert egyébként az ország természeti adottságai fantasztikusak. Csak ki kéne őket használni.
Görögország az, ahol egyértelműen a turizmusra építenek, rengeteg szigete is van, nyilván itt lesz a legtöbb tengerpart, így a szépek száma is nagyobb.
Én nagyon szeretem a bolgár tengerpartot, ahova mi járunk ott jól kiépített, szedik rendszeresen a szemetet, puha homokos, lassan mélyül, meleg a víz.
Nem fogsz 2000 likeos instafotót lőni, de nagyon jót lehet ott nyaralni.
De látványban biztos vagyok benne, hogy nem közelíti meg Görögországot, bár nem jártam még ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!