A horvátok július 15-én még kérik a tesztet?
"Beoltatni és teszteltetni sem engedem magam."
Pedig be leszel 5G chipezve ígyis-úgyis😏😏
"Az is előfordulhat, hogy a visszatérésnél kérni fogják a tesztet?"
Ha látványosan megindulnak az esetszámok felfelé a környező országokban, akkor valószínűleg visszavezetik azok számára a tesztet/karantént, akiknek nincsen védettségi igazolványa. EU-s covid útlevéllel továbbra is lehet majd szabadon mozogni. Ősszel is.
"A tesztelési kötelezettségnek eleget tesz az a személy is, aki már átesett a COVID betegségen és azt a határátlépés idején igazolni tudja. A betegségen való átesettség igazolható: 180 napnál nem régebbi, de az utazást megelőzően legalább 11 nappal korábban kiállított pozitív PCR teszttel vagy antigén-teszttel, vagy a fertőzésen való átesettséget hitelt érdemlően igazoló orvosi igazolással. Teszt hiányában 10 napos karanténkötelezettség áll fenn. A horvát hatóságok a magyar nyelvű pozitív PCR teszteredményt vagy pozitív antigén alapú gyorsteszt eredményt elfogadják. A pozitív antitest eredmény nem felel meg a betegségen való átesettség igazolására. Továbbá, az EESZT nyilvántartó rendszerből kinyomtatható irat sem felel meg, amennyiben az orvosi pecséttel, aláírással nincs ellátva. A betegségen való átesettséget igazoló magyar védettségi igazolványt a horvát hatóságok nem fogadják el."
Ha van ilyened, akkor beengednek.
Ha van védettségi igazolványom arról, hogy átestem a fertőzésen, akkor visszafelé biztosan nem kell teszt vagy karantén?
Az a helyzet, hogy nem én foglaltam le a nyaralást. Ha én foglaltam volna le, akkor már rég elengedtem volna az egészet. A párom szülei befizettek engem is, és nem lehet lemondani. Úgy szeretnének menni leginkább, hogy én is megyek velük. Elég rosszul érintené őket, ha nem mennék. Viszont ilyen bizonytalan helyzetben nem igazán merek külföldre utazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!