Elhagytam minden papírom, bementem az okmányirodába és kaptam egy ideiglenes személyit!? Ezzel tudok július 1. -én menni Horvátországba?
Nem, de addigra bőven kész lesz az új személyid is.
Kérdezd meg őket, mikorra lesz kész. Ha netán mégsem, akkor csináltass gyorsan útlevelet.
Minden érvényes személyazonosító okmánnyal, beleértve az ideiglenes személyi igazolványt is utazhatsz Horvátországba.
Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek:
Utazási/személyi okmányok:
A két ország érvényes útlevéllel vagy személyazonosító igazolvánnyal rendelkező állampolgárai az utas- és áruforgalom számára kijelölt határátkelőhelyeken vízum nélkül léphetnek be a másik állam területére.
Magyar állampolgárok valamennyi forgalomban lévő érvényes magyar személyazonosító igazolvány birtokában – ideértve a régi típusú, füzet alakú igazolványt, valamint az ideiglenes kártya formátumú igazolványt is – utazhatnak Horvátországba. A személyazonosító igazolvánnyal történő beutazás Horvátország területére nincs korhatárhoz kötve.
Talán nem a GYIK-et, hanem a Konzuli Szolgálatot kellene segítségül hívni ilyen kérdésben:
De ha a konzuli szolgálat nem elég hiteles, javaslom a horvát nagykövetséget:
Itt is írja: "* magyar állampolgárok bármilyen típusú személyi igazolvánnyal (ideiglenessel is) átléphetik a Horvát Köztársaság határát"
Ha ez sem volt elég meggyőző, akkor hívd fel a konzult:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!