Kezdőoldal » Utazás » Európa » Vajdasági és kárpátaljai...

Vajdasági és kárpátaljai magyarok! Magyargyűlölet, v. "csak" nemtetszés éreztetés, kinyilvánítás van felétek, pl. a Palicsi-tó környékén (Szabadkán, stb), illetve Huszt környezetében, vagy Beregszász közelében, ha magyarul hallanak titeket beszélni?

Figyelt kérdés

2021. júl. 4. 10:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Minden országban vannak idióta nacionalisták, akik képesek így vagy úgy hangot adni a kisebbségellenes nézeteiknek.

2. Ettől még marhaság parázni, mert az emberek túlnyomó többsége normális, értelmes ember, nem pedig idióta.

3. Természetesen nekem is van sztorim: amikor Kisszelmencen kiléptetéskor az ukrán határőr kèrdésére angolul reagáltam, elküldött magyarul, hogy "speak ide-speak oda, miért nem tanulsz meg ukránul?" :D

Na gyorsan beléptem inkább az Európai Unió területére, Nagyszelmencen csak a magyarországi politikáról alkotott nézeteimet vitatták erősen a helyi bolt előtt kocsmázó magyarok.

2021. júl. 4. 20:41
 12/13 anonim válasza:
100%

Semmi bajod nem lenne abból, hogy magyarul beszélsz. (Szabadka közelében élek) Szolgáltatások dolgozói közül nem mindenki beszél magyarul, de biztosan kerítenek neked egy magyar embert, ha mondod. (vagy csak beszélsz angolul)

Ahogy írták előttem mások, túl sok etnikum van itt, hogy gyűlölködjenek, a kutya sem fog rád nézni ha magyarul beszélsz. (Akkor sem, ha szerbül)

2021. júl. 4. 23:50
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Kárpátalján szerintem Beregszászon és a magyar falvakban beszélj magyarul, a nagyobb városokban pedig az eladókhoz, az utca emberéhze szólj oroszul (a magyart úgysem értik), és nem lesz semmi bajod.
2021. júl. 5. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!