Légmell után mennyi idő után merülhet fel repülőn
utazás? (gyógyulttá kinyilvánítástól számítva)
Figyelt kérdés
2019. jan. 8. 11:37
1/9 Ypszilon1980 válasza:
Gyógyult lehetsz 5 nap múlva is. Nekem 4 hónap volt, mire mindent tudtam csinálni. A repülőn se több gondolom, nem is biztos, hogy van összefüggés.
2019. jan. 8. 11:52
2/9 A kérdező kommentje:
Van,, egyértelműen tiltották, csak nem volt egyértelmű, hogy véglegesen. Így nem tudom, hogy ez valami felülvizsgálattól függ e vagy soha többé nem ajánlják.
Azt mondták elég magas a kiújulás aránya.
Igazából az a kérdés hogy egyáltalán felkeressem e a kérdéssel az orvost. Mert ha orvosilag soha többé nem ajánlják akkor felesleges.
2019. jan. 8. 11:57
3/9 Ypszilon1980 válasza:
Tuti nem végleges, nekem 3x volt és 1 év után repülőn utaztam, semmi bajom azóta. Nekem annyit mondtak anno, hogy 3 hónapig semmi emelés, megerőltetés és utána még 2 hónapig nem tudtam semmit se csinálni,tehát azt mondom, hogy kn. fél év volt nekem miután kiengedtek a kórházból, sőt utána 1 évvel teniszeztem is rendszeresen.
2019. jan. 8. 15:49
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, tehát akkor érdemes elmenni ezzel a kérdéssel orvoshoz, a leleteimet átnézi, esetleg megvizsgál s van esély hogy ezt mondja, nyugodtan...
2019. jan. 8. 16:26
5/9 Ypszilon1980 válasza:
Én nem vagyok orvos, tehát az én véleményem nem számít, nekem akkor azt mondták, hogy 3 hónap múlva már teniszezhetek is, de akkor még nem tudtam.
Kijavítom az előző hozzászólásom, mert félreérthető:
Tehát én 1 hétig voltam bent kórházban, aztán mondták a 3 hónap pihentetést és utána még kb. 2 hónapig nem tudtam semmi megerőltetőt csinálni, de nekem elég súlyos volt. Így jön ki a fél év, nem a kórházban voltam fél évig.
Szerintem abból gond nem lesz, ha rákérdezel, mégis az a biztosabb.
2019. jan. 8. 17:49
6/9 anonim válasza:
Lehet repülőre szállni. Csak azt nem ajánlják amin nincs nyomáskigyenlető pl. Sportrepülőgépek. Elvileg 3 hónap. Enegem több mint egy éve műtöttek de úgy megviseltek a törtentek, hogy soha nem mernék repülőre szállni. Ki mennyire bátor 🙂
2019. febr. 19. 14:14
7/9 A kérdező kommentje:
azt hallottam elég fájdalmas a műtét. egyenlőre nem volt műtét csak szívás.
2019. febr. 19. 14:32
8/9 anonim válasza:
Ha elrontják a műtéted akkor leírhatatlan fájdalmakban lesz részed. Átéltem. Ha jól sikerül akkor annyira nem vészes. A műtét maga nem fáj, mert alszol. A csövek ahol vannak az fáj. De azt már ismered milyen. A 2. műtétem ami sikerült már torakotómia volt és a műtét napján fel tudtam ülni. Másnap állni. Inkább az volt nagyon rossz, hogy 1 évig alig kaptam levegőt és a műtéti hegek ma is érzeketlenek és fajnak.Azért egy jól sikerült laporoszkópos után nincs ez a kínlódás.Abból teljesen fel lehet épülni. De hogy kinek mit hoz az élet azt senki nem tudja. Minden esetre ha nem muszáj ne műttesd meg magad, mert az sem 100% biztonság. Van itt az oldalon akit 3.szor műtöttek egy oldalon aztán megint lett neki. Rubint Rékának is volt 10 éve. Őt nem műtötték és azóta is ugrál, nem lett neki újabb. Szóval ezt nem tudni. De minden műtétnek van kockázata egy mellkasműtétnek igen nagy. Így ha nem muszáj akkor ne csináld. Olyanról is hallottam akinek eltűnt a bullája magától. Bármi megtörténhet. Addig is egyél sok sárga zöldséget, répalevet, mert a bétakarotin erősíti a tüdő szövetét.
2019. febr. 19. 16:07
9/9 A kérdező kommentje:
köszi! a sárga zöldségek mit takarnak a répán kívül, mert ha ez segít h abból sokat eszem hát ez még a legkevesebb..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!