Hogyan jutok el Budapestről Gdansk-ba(Lengyelország) ha nincsen autóm?
Egyszer voltam ott és nagyon belé szerettem, de nem tudtam egy csomó dolgot megnézni. Most visszamennék ha a jelenlegi helyzet javulna valamelyest. Szerintetek érdemes a mostani helyzetben külföldre utazni? Én szeretnék mert már nagyon elegem vana bezártságból.
Visszatérve; repülővel csak átszállással tudnék menni Varsón keresztül.
Megnéztem a vonattársaságokat is. Csak az nagyon sok idő s nem tudom mennyibe kerülne.
Egyéb ötlet?
"Visszatérve; repülővel csak átszállással tudnék menni Varsón keresztül."
És ez akkora trauma, hogy ki van csukva? Átszállással együtt is megúszod 5 óra alatt.
Egyértelműen repülővel a legegyszerűbb és ár-érték arányban is a legjobb. Nézd a Lufthansát is, müncheni átszállással még gyorsabban oda lehet érni ugyanannyiért.
Ha be vagy kétszeresen oltva, akkor szerintem már lassan bevállalható.
Nem trauma csak az ár magas. A lot-nál néztem amúgy. Már regisztráltam de még nem kerültem sorra. Pfizerrel leszek oltva így karantén mentesen be tudok majd lépni az országba! :)
Köszi a tippet!
Repülővel, átszállással a legjobb szerintem. Én anno busszal voltam, amikor még Polskibus volt, arról is átszálltam Varsóban. 18 óra volt az út, de fillérekbe került, én meg szeretek buszozni. :) Pár éve már ezt is a Flixbus viszi, az lényegesen többe kerül.
Gdansk pedig csodálatos, megértem a rajongásodat!
Talán úgy tudod olcsóbban megúszni, de a vonatnál még mindig gyorsabban, hogy Varsóig repülsz és ott keresel egy telekocsis fuvart.
A BlaBlaCar náluk is működik, de érdemes utánanézni, hátha van csak a lengyeleknek szánt helyi favorit is, mint nálunk az Oszkár. Akadnak 4 órás fuvarok 4-5 ezer forintért most is, szóval nem lehetetlen.
Így van, a repülő és a vonat kombinálása a legjobb. Bagóért lehet normál időkben Varsóba repülni és a PKP InterCity sem egy vállalhatatlanul drága dolog.
De a vonat sem rossz opció: éjszakai vonattal nem veszítesz időt, végigalszod, aztán átszállsz Gdansk felé Varsóban. Vissza ugyanígy.
" Bp-re. Leg jobb megoldasnak szerintem is Bp-Warszawa repulo, Warszawa Gdansk vonat" 7-es ere gondoltam én is!
Mennyire drága a vonat? Illetve a taxi? Mert a reptérről avval mennék ki a pályudvarra Varsóban. A jegyvásárlásnál nincsen angolnyelvű honlap?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!