Kezdőoldal » Utazás » Európa » Pozsonyban mennyire gyakori,...

Pozsonyban mennyire gyakori, hogy az éttermekben, bárokban, kávézókban beszélnek magyarul?

Figyelt kérdés
Tudom hogy abszolút szlovák többségű, viszont csak él ott 14-15 ezer magyar, közel a magyar többségű Csallóköz, ahonnan lehet ingázni, és járnak át Magyarországról is dolgozni. Még nem jártam ott (most már lassan szeretnék), viszont egyszer régen egy barátnőm mesélte, hogy egy pozsonyi kávézóban magyar volt a barista lány.

2021. ápr. 27. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:
9%

Előfordulhat, hogy találsz valakit, ako beszél magyarul. De gondolom te mint felvilágosult magyar polgár tanultál angolul. És hidd el, nem lesz gond a rendelésnél.

Ugye beszélsz angolul?

2021. ápr. 27. 13:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Van felsőfokú nyelvvizsgám angolból. Szimplán érdekel a dolog, nem azért kérdezem, mert kommunikációs problémáim lennének.
2021. ápr. 27. 13:39
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon kicsi az esélye, sok olyan lesz, hogy magyar neve van, de nem fog veled szóba állni magyarul, vagy azért mert már elfelejtette (esetleg nem is beszélték soha a családban a magyart), vagy mert szégyelli. Szerintem Bécsben nagyobb sikerrel jársz.
2021. ápr. 27. 17:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Menj a KC Dunajba, ott jók az esélyeid magyar személyzetre.
2021. ápr. 27. 22:25
 5/6 anonim ***** válasza:
1:15-höz
2021. ápr. 28. 06:01
 6/6 anonim ***** válasza:
55%
2 éve decemberben voltunk Pozsonyban a karácsonyi vásáron. Nagyon sok helyen értették a magyart de érezhetően utáltak minket és nem akartak megszólalni magyarul de végül mégis válaszoltak. A pénzem amit ott elköltöttem azért mégis jó volt nekik.
2021. máj. 1. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!