Kezdőoldal » Utazás » Európa » Érkezéskor érvényes személyiga...

Érkezéskor érvényes személyigazolvány és hitelkártya felmutatása szükséges, mi van ha nincs hitelkártyám?

Figyelt kérdés

Bookingon foglalnék szállást, de nekem dombornyomott kártyám van, ami nem hitelkártya.

Pénzem van kifizetni a szállást, de nem hitelkártyával.

Mi van akkor, ha érkezéskor nincs hitelkártyám, csak debit???

Foglaláskor megterhelik a számlát gondolom, de akkor nekem pluszban kell rajta legalább ugyanennyinek lenni? Mert ha érkezéskor terhelve van és nem oldják fel, akkor bukta gondolom, ha nincs rajta dupla fedezet.

Meg eleve nem hitelkártya

Vagy nem értek valamit?

Segítsetek légyszíves.

Köszi

2021. ápr. 20. 10:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%
Általában zárolnak a kártyán egy foglalót, ha az sikerül, akkor senkit sem érdekel, hogy az hitel vagy betéti kártya. Csak azért írnak hitelkártyát, mert Amerikában, meg a nagy országokban többnyire azt használják. Az autókölcsönző más, mert ott kauciót is zárolnak, ami akkora összeg, ami egy átlag betéti kártyán még Amerikában sincs. De ha neked van tízmilliód folyószámlán, ott se lesz akadálya, hogy használd a betéti kártyát. Technikailag ugyan az.
2021. ápr. 20. 11:44
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2021. ápr. 20. 11:49
 13/22 A kérdező kommentje:

De akkor egyszer zárol, egyszer meg ott fizetek?

Valahol azt olvastam a gyakorin volt, akinek 3* zárolták.

Ez azért nem lenne jó. Milliomos nem vagyok, de addig nyújtózom, amíg a takaróm ér.

2021. ápr. 20. 11:51
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
A zárolás semmit nem jelent, nem vonják le 3x, csak egy ideig zárolva van.
2021. ápr. 20. 13:02
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Magyar, vagy külföldi szállás? Nekem külföldinél többször is volt, hogy hitelkártyát írtak, de a bankkártya is tökéletesen megfelelt.

A legegyszerűbb, ha megkérdezed a szállást, náluk konkrétan hogy van.

2021. ápr. 20. 13:54
 16/22 anonim ***** válasza:
Én is azt akartam kérdezni, ez milyen ország?
2021. ápr. 20. 17:13
 17/22 A kérdező kommentje:
Málta, Spanyolország, Olaszország. Ezeket néztem.
2021. ápr. 21. 09:14
 18/22 anonim ***** válasza:

Nekem magyar dombornyomott kártyám van, amin rajta van a Master ill. a VISA felirat.

Azt mindenhol elfogadták eddig, a hoteltől, az olaszországi Pennyig.

Természetesen a repjegynél és Bookingon is ezzel foglalok évek óta.

2021. ápr. 21. 13:12
 19/22 BeefEater ***** válasza:

USA-ban, nem emlékszem már melyik hotelben láttam, hogy egy nagy táblán hirdetik az új szolgáltatásukat, hogy már debit kártyával is lehet fizetni. Szóval tényleg van olyan, ahol nem fogadják el.

Mikor becsekkolsz azonnal levonják a szállás díját plusz zárolnak valamennyit. A probléma a debit kártyával, hogy a zárolás sokszor csak kijelentkezés után egy-két héttel törlődik és addig nem használhatod a pénzed. Hitelkártyánál ez nem baj, mert csak az elérhető hitelkeret csökken a zárolással de neked fizetni valód nem keletkezik, teljesen mindegy, hogy mennyi idő alatt oldják fel a zárolást.

2021. ápr. 21. 14:52
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2021. máj. 10. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!