Kezdőoldal » Utazás » Európa » Turistaként mennyire fogadják...

Turistaként mennyire fogadják szívesen a magyarokat Szlovákiában?

Figyelt kérdés

Nekem személy szerint semmi bajom a szlovákokkal, viszont sajnos sok olyan rémtörténetet hallottam/olvastam a két nép közötti ellenségeskedésről. Szlovákia viszont számomra gyönyörű ország, ráadásul Budapesttől nincs is különösebben messze, ezért szívesen felfedezném mind a természeti csodáit (Tátra, Fátra, Szlovák Paradicsom, stb.), mind a kulturális örökségeit (Besztercebánya, Selmecbánya, Lőcse, stb).

Turistaként ti tapasztalatok valami negatívat Szlovákiában úgy, hogy hallottak titeket magyarul beszélni/egyszerűen tudták, hogy magyarok vagytok?

2021. márc. 24. 10:26
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
Magas-Tátrába jártam egy időben elég sűrűn síelni, nekem soha nem volt ott semmi gondom. Vettem fel szlovák stoppos nénit, vontattam ki szlovák bácsi autóját a hófalból, sőt volt egy szlovák síoktató csajszi, akivel töltöttünk néhány hosszú téli de forró éjszakát együtt. Amikor megbüntettek a rendőrök gyorshajtásért, azok is mosolyogtak. Lehet, nekem szerencsém volt velük...
2021. márc. 24. 21:09
 12/13 anonim válasza:
100%
Én tavalyelőtt voltam Szlovákiában, egy osztálykiránduláson,de mi sem tapasztaltunk semmilyen gyűlölködést, leszámítva azt hogy egy részeg az utcán megjegyezte hogy: “magyarszky,magyarszky”. Egyébként, mondom mindenhol kiszolgáltak kedvesen annak ellenére is hogy magyarul beszéltünk.
2021. ápr. 1. 16:44
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekek! Hagyjuk ezt a fölösleges utálkozási sztorikat.

Én a határmentén lakom Balassagyarmaton, sokat járok át Szlovákiában, van barátom is onnét.

Azt tudni kell, hogy a határ mentén magyar vagy szlovák városban vagy. Általában hallod, hogyan beszélnek az utcán vagy boltban. En szlovák városban vásárolok, mondjuk én tudok szlovákul kicsit, így nem veszek el, de összességébe véve nincs gond. Sokan merevek, zárkozottak. Soha nem szólt ve senki ezidáig max kérdezte az eladó, hogy vy si mad'arov? ( ön magyar?) Es mikor mindtam, hogy áno ( igen) váltott magyarra.

Zólyom, Besztercebánya környékén már kevésbé élnek magyarok, de arrafelé is kedvesek. Például én férfi létemre a boltban előre engedem a nőket stb. És volt rá példa, hogy magyarul mondták, hogy köszönöm stb és persze olyan is volt, hogy magyarul szolgáltak ki.

2021. máj. 22. 21:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!