Kezdőoldal » Utazás » Európa » Miért vannak sokan elájulva...

Miért vannak sokan elájulva Svájctól?

Figyelt kérdés
Szerintem undorító hely. Az ottani kormány bevédi a bűnözőket a bankokon keresztül. Másik ilyen hely Panama. Az is olyan, mint Svájc, csak hó nélkül.

2021. márc. 17. 19:37
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Orbánfóbiások vagytok, de most nem is ez a lényeg. A népességgel kapcsolatban meg lehet nézni a Wikipédiát, írja, hogy nincs külön svájci nép. (Ha már maguktól nem tudják egyesek, hogy hol keressék az információt.) Magyarország sem tetszik nekem, pontosabban a politikai elit nem. Undorodom az egésztől, ami itt zajlik, a legkevésbé sem vagyok fideszes. Csak tényeket közöltem, hogy mi a helyzet Svájccal kapcsolatban. Nem kell tőle hanyatt esni, a felszín alatt rothadó, banki érdekkapcsolatokkal van tele az ország. Ja, amúgy tele vagytok frusztrációval, kiakadtok egyből, mint a madzagos kotlós.
2021. márc. 18. 15:30
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

A modorod alapján te az örökmozgót feltaláló kérdező közeli rokona lehetsz. Aki nem ugyanazt szajkózza, amit te, az defektes, csak te vagy a tévedhetetlen, már-már isten.

De ha már elméleteket kell gyártani: Svájc nagyon szegény ország volt korábban, de a két világháborúval összefüggésben gazdagodott meg, az oda menekített (a bankokba) hatalmas vagyonokból. Nem nyúltak hozzá, csak ügye a bank nem ingyen…

Ezt nem én állítom, nem tudom, mi igaz belőle, de rokon a tieddel és mégsem.

2021. márc. 18. 16:01
 33/41 anonim ***** válasza:
97%

"A népességgel kapcsolatban meg lehet nézni a Wikipédiát, írja, hogy nincs külön svájci nép. (Ha már maguktól nem tudják egyesek, hogy hol keressék az információt.)"

Mindenki úgy hivatkozik a wikipediára, mintha valami szentírás lenne. Hétköznapi emberek szerkesztik azt a sz@rt.

Miért is ne lenne Svájci nép? Az 1200-as évek óta létezik Svájc hivatalosan, nem egy 5 éves nemzetről beszélünk. Vagy mire gondolsz? Hogy nincs különálló "svájci" nyelv? Indokold már meg cseszd meg, hogy miért nem ismered el a Svájci nép létezését :D

2021. márc. 18. 16:49
 34/41 A kérdező kommentje:

Olvasd el a Wikipédiát.

[link]

2021. márc. 18. 16:51
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el az előző választ :D A wiki nem szentírás. De te még mindig nem írtad le az álláspontod. Csak vakon hiszel valakinek aki leírt valamit. Ennyi erővel magyar nép sem létezik, mert a történelem során ezer+1 nép keveredett itt össze. Meg Orosz se, meg Angol se, meg Francia se és így tovább.
2021. márc. 18. 17:04
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

Ma? Akkor holnap találkozunk? :D

Na erre lett írva az okoskodó magyar, mikor indokolni kellene a dolgot akkor lelép, mert nincs és nem is voltak érvei. Szánalmas.

2021. márc. 18. 17:18
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki hülye, csak a kérdező helikopter... :-D
2021. márc. 18. 17:21
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

"Hivatalosan nincs olyan, hogy svájci. Persze az ott lakó németek, franciák, olaszok és rétorománok annak vallják magukat, de nincs"

Amúgy, ha már megy az okoskodás, akkor csak megjegyezném kedves kérdező, hogy olyan népcsoport, hogy "rétorománok" nincs. A rétoromán csak egy dialektus. Ilyen nép tényleg nem létezik :)

2021. márc. 18. 17:30
 39/41 anonim ***** válasza:
93%

Ha már wikipédia...

''A svájci félig-közvetlen demokrácia alapelve, hogy a hatalom a néptől származik. Ez azt is jelenti, hogy a nép fenntartja magának a két alapvető jogot, a szavazatit és a választásit. A kormányok, és a törvényhozók feladatát nem a hatalom gyakorlójaként határozza meg, hanem a közügyek működtetőjeként. Ők a közösséget a nép alkalmazottjaiként szolgálják, hogy ezzel is könnyítsék azok minden napi munkáját.''

Tényleg nagyon szörnyű... pfujj. Még egy ilyen fertőt... és még saját népe sincs az országnak. Sőt egységes nyelve sem. Alig tudom elviselni minden nap ezt az állapotot, olyan rossz, szinte a gyomrom is felfordul. Mennyivel jobb lenne otthon havi 250 órákat dolgozni tizedennyi fizetésért, de legalább elmondhatnám hogy milyen szuper, hogy van magyar nép. Szerintem el is kezdek csomagolni mindjárt.

2021. márc. 19. 01:26
 40/41 anonim ***** válasza:
88%
Legelöször is,a kerdezö szintje rettenetesen alacsony.A valaszom a kerdesere az többek között,hogy az emberek itt Svajcban nem olyan nagykepüek,ostobak mint a magyarok nagy resze,beleertve a kerdezöt.Es az ilyen emberek formaljak az orszagot,Svajcot.Banktitok pedig mar regen nem letezik.
2021. márc. 19. 06:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!