Kezdőoldal » Utazás » Európa » Szerbia milyen hely?

Szerbia milyen hely?

Figyelt kérdés
Milyen a Vajdasában élni, mennyire élhető Magyarországhoz képest az ország illetve Belgrád vagy Budapest a szebb, jobb?

2021. febr. 10. 18:59
A kérdező szavazást indított:
Szerbia jobb viszont Budapest > Belgrád
Szerbia jobb Belgrád > Budapest
Magyarország a jobb Budapest > Belgrád
Magyarország a jobb viszont Belgrád > Budapest
4 db royal vodka
28 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
Egyértelműen kevésbé élhető mind Szerbia , mind a Vajdaság, mint Magyarország ill. Belgrád , mint Budapest.
2021. febr. 10. 19:55
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Kevesebb a pénz, elmaradottabb, de az embere sokkal barátságosabbak, segítőkészebbek. Ez a Balkán egészére jellemző amúgy.
2021. febr. 11. 14:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon jobb élni mint Szerbiában és ugyanígy jobb Budapesten mint Belgrádban.

Szerbia kicsit olyan mint egy még lepukkantabb még csóróbb még Balkánibb Magyarország, csak ők az EU-n kívül vannak.

2021. febr. 11. 20:24
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

Sokan lehúzzák Szerbiát egyébként de pl Belgrád szerintem fantasztikus. Nagyon jó éjszakái élet van, olcsó, hangulatos, pörgős fiatalos :)

Én személy szerint a kajákat is imádom.

Balkáni? Igen. De milyen legyen könyörgöm? :D Van ennek egy pejoratív kicsengése de ez nem azt jelenti, hogy mindenki részeg és az utcára sz*rik fegyverrel a zsebében.

Élnék ott? Nem. Hozzáteszem Magyarországon sem.

2021. febr. 13. 05:09
 5/9 anonim ***** válasza:
65%

Vajdaságban lehet, hogy látszatra alacsony a színvonal, de simán hozza az átlagos magyar színvonalat. Mellesleg, Magyarország is csak azért tart ott ahol, mert az EU önti a pénzt az országba.

Továbbá Szerbiában minden kicsit egyszerűbb a közigazgatásban/ügyintézésben, és meg merem kozkáztatni, hogy az állami egészségügy is egy fokkal színvonalasabb, és véleményem szerint fejlődik az ország. Tény, hogy a Balkánon van, de a magyarok sincsenek a hőn áhított nyugat színvonalán, se mentalitásban, se sehogy.

Egyébként szerintem Budapest szebb, de Belgrád is vállalható.

2021. febr. 13. 20:44
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

A természeti kincsekben, természeti szépségekben messze fölülmúlja Magyarországot. Ha építészetről, kultúráról stb. van szó, akkor meg Magyarország a földbe döngöli Szerbiát. A "balkáni" vendégszeretet meg nem igazán jellemző Szerbiára. Emberileg sem jobbak, nem szebbek, nem okosabbak, nem kedvesebbek, nem szorgalmasabbak stb. Ráadásul baromi soviniszták, még mindig a csetnik, meg a partizán mentalitás van náluk janicsármentalitással vegyítve. Meg gyűlölik a magyarokat.

Belgrád egyedül a szórakozásban jobb, mert minél olcsóbb a pia, minél "szebbek" a lányok (azaz minél könnyebb őket megd*gni), annál jobb az éjszakai élet, annál inkább "pörgősebb", "fiatalosabb", egyébként a poros nyomába sem ér Budapestnek.

A megélhetésről meg annyit, hogy Szerbia vásárlóerő-paritáson vett GDP-je nagyjából feleakkora, mint Magyarországé, és ez meg is látszik.

Én nem egyszer jártam már Szerbiában, az első alkalommal osztálykirándulás keretében voltam, és a szerb határőrök csak azzal a feltétellel akartak átengedni a határon, ha ott helyben kifizetünk zsebből 500 eurót. A bennünket fogadó magyar iskola igazgatójának kellett kijönni, hogy beengedjenek.

2021. febr. 14. 00:08
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Délvidékiként nem igazán értem a hatos hozzászóló ilyen mértékű leszavazását. Az Ő hozzászólása áll a legközelebb a szerbiai realitásokhoz. Aki hébe-hóba átjön egy-egy buli, bevásárlás vagy néhány napos kirándulás kedvéért Szerbiába, annak a véleménye szerintem nem igazán mérvadó ebben a kérdésben, már csak a rövid idő tényező miatt sem. A hatos válaszán legalább látszik valamilyen szintű tájékozottság ezen dolgokban.
2021. febr. 16. 15:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Belgradban jelenleg mar minden nyitva van. Kondi,etterem,szorakozohely. Minden megy ,mint regen.
2021. febr. 21. 03:18
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én vajdasági vagyok, de rövid ideg éltem Magyarországon is. Vannak magyarországi rokonaim is. Magyarország élhetőbb, szebb ország. Szerintem Szerbia olyan mint egy balkáni putri. Nem jó itt élni, vagyis inkább úgy mondanám hogy itt az emberek inkább túlélnek, mert az itteni fizetésből, egy dinárt nem lehet félretenni. És ez nem a tanulatlan, iskolázatlan emberekre vonatkozik... A rossz fizetések miatt a valamire való emberek elmennek külföldre, a butább alsóbb réteg pedig itt marad... Ez a lakosság elkorcsosulásához vezet. Ami az oktatást illeti, Magyarországon erősebbek az iskolák, akik a magyar határ mellett laknak magyarországi középiskolába íratják a gyerekeiket, hogy a gyereknek legyen jövője, később pedig magyarországi egyetemre járjanak. Sok olyan újvidéki egyetemet végzett ismerősöm van akik egy e-mailt nem tudnak megírni, a world és power point használattal is bajban vannak :D mit mondjak, szégyen... Kosz van, az emberek csak úgy dobálják a szemetet szanaszét, és senkit se érdekel... Egy kb. 30 m²-es lakás Újvidéken és Belgrádban rezsivel együtt annyiba kerül mint amennyi a minimálbér. Az ételek minősége átlagon aluli, volt hogy injekciós tűt találtunk a felvágottban, egy egész egeret a kenyérben stb. A szerbek tényleg barátságosabbak mint a magyarok, közvetlenebbek. Ahogy az egyik előző válaszoló is írta, itt mindenkit le lehet fizetni. Korrupt banda.
2021. márc. 5. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!