Szerbia milyen hely?
Magyarországon jobb élni mint Szerbiában és ugyanígy jobb Budapesten mint Belgrádban.
Szerbia kicsit olyan mint egy még lepukkantabb még csóróbb még Balkánibb Magyarország, csak ők az EU-n kívül vannak.
Sokan lehúzzák Szerbiát egyébként de pl Belgrád szerintem fantasztikus. Nagyon jó éjszakái élet van, olcsó, hangulatos, pörgős fiatalos :)
Én személy szerint a kajákat is imádom.
Balkáni? Igen. De milyen legyen könyörgöm? :D Van ennek egy pejoratív kicsengése de ez nem azt jelenti, hogy mindenki részeg és az utcára sz*rik fegyverrel a zsebében.
Élnék ott? Nem. Hozzáteszem Magyarországon sem.
Vajdaságban lehet, hogy látszatra alacsony a színvonal, de simán hozza az átlagos magyar színvonalat. Mellesleg, Magyarország is csak azért tart ott ahol, mert az EU önti a pénzt az országba.
Továbbá Szerbiában minden kicsit egyszerűbb a közigazgatásban/ügyintézésben, és meg merem kozkáztatni, hogy az állami egészségügy is egy fokkal színvonalasabb, és véleményem szerint fejlődik az ország. Tény, hogy a Balkánon van, de a magyarok sincsenek a hőn áhított nyugat színvonalán, se mentalitásban, se sehogy.
Egyébként szerintem Budapest szebb, de Belgrád is vállalható.
A természeti kincsekben, természeti szépségekben messze fölülmúlja Magyarországot. Ha építészetről, kultúráról stb. van szó, akkor meg Magyarország a földbe döngöli Szerbiát. A "balkáni" vendégszeretet meg nem igazán jellemző Szerbiára. Emberileg sem jobbak, nem szebbek, nem okosabbak, nem kedvesebbek, nem szorgalmasabbak stb. Ráadásul baromi soviniszták, még mindig a csetnik, meg a partizán mentalitás van náluk janicsármentalitással vegyítve. Meg gyűlölik a magyarokat.
Belgrád egyedül a szórakozásban jobb, mert minél olcsóbb a pia, minél "szebbek" a lányok (azaz minél könnyebb őket megd*gni), annál jobb az éjszakai élet, annál inkább "pörgősebb", "fiatalosabb", egyébként a poros nyomába sem ér Budapestnek.
A megélhetésről meg annyit, hogy Szerbia vásárlóerő-paritáson vett GDP-je nagyjából feleakkora, mint Magyarországé, és ez meg is látszik.
Én nem egyszer jártam már Szerbiában, az első alkalommal osztálykirándulás keretében voltam, és a szerb határőrök csak azzal a feltétellel akartak átengedni a határon, ha ott helyben kifizetünk zsebből 500 eurót. A bennünket fogadó magyar iskola igazgatójának kellett kijönni, hogy beengedjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!