Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mi a véleményetek Kijevről?

Mi a véleményetek Kijevről?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek Kijevről, illetve unblock Ukrajnáról? Nem csak turisztikailag hanem minden szempontból.

2021. jan. 9. 12:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

Kifejezetten jó úticél Kijev! Exszovjetnek meg korruptnak lehet, hogy az, de ez a turistát aligha fogja zavarni a Lavra kolostorai között vagy a gyönyörű aranykupolás templokban. A külvárosok panelek persze, de ez Budapesten vagy Szentpéterváron is így van. Kijev nagy és monumentális város, széles utakkal, ide is jut pár heroikus emlékmű (Anyácska-szobor). Lenne mit nézni itt bőven, a belváros egész impozáns. Exszovjet putrinak ott van Kisinyov, az ronda is; Kijev viszont határozottan szép és menő hely. Gondolom Brasco sokat volt ott, aki rendkívül tájékozott minden utazási kérdésben és rendkívül hasznos tanácsokat olvashatunk tőle.

Ja, és az árak is kellemesek, a kaják valamivel olcsóbbak, a közlekedés sokkal, a szállások és belépők is jutányosak. Népszerűtlen úticél, pedig látnivaló sok van.

2021. jan. 10. 00:22
 12/20 A kérdező kommentje:
Hát ja előző, nekem is feltűnt hogy mindenhol dobálja az értelmetlen válaszokat és sértéseket
2021. jan. 10. 09:16
 13/20 D. Brasco ***** válasza:
30%
Kérdező...véleményt kértél,leírtam....úgy látom már megint nem tetszik,mert te nem ezt akartad olvasni és ismét megy a hiszti.....sajnálom ha a neked nem tetsző válasz szerinted értelmetlen meg sértő......de mondjuk ez sokat elárul rólad....többet is mint kellene.....
2021. jan. 10. 15:32
 14/20 A kérdező kommentje:

Vedd már észre magad Brasco

Am most nincs baj a válaszoddal csak te is részese vagy az úgynevezett “kanapéturista” klubnak, akik mindent tudnak egy helyről, sőt mindenről úgy, hogy életükben nem voltak ott ( valószínüleg)

2021. jan. 10. 16:21
 15/20 D. Brasco ***** válasza:
20%
Te már csak tudod,hogy én hol jártam meg hol nem.......
2021. jan. 10. 16:39
 16/20 A kérdező kommentje:
Én tudom Brasco, én mindent tudok rólad Brasco
2021. jan. 10. 16:42
 17/20 D. Brasco ***** válasza:
19%
Ok.....
2021. jan. 10. 16:55
 18/20 anonim ***** válasza:
79%
Érdekes hely Ukrajna, az egyszer biztos. A nagyvárosokban nagyon nagy a kontraszt a régi szovjet, vagy cári időkből maradt, illetve a modern irodaházak, lakóparkok között. Én voltam Dnyipróban, és ott ez nagyon érzékelhető volt. Konkrétan az utca egyik oldalán épült egy modern pláza-irodaház-hotel komplexum (Most City Center a neve) a másik oldalon pedig ott az omladozó, gazzal benőtt putri. Kijev is hasonló, de azért a belvárosi rész, ahol a turisták járnak szépen néz ki. A látnivalóknak utána lehet nézni, a legtöbb a belvárosban található, a Majdan tér, illetve a folyó melletti dombok látnivalói. Ha különleges helyre vágysz, ajánlom Viktor Janukovics egykori palotáját, ami hatalmas kert övez, tavakkal, saját állatkerttel, kikötővel, és az egész múzeumként működik (most ugye zárva a vírus miatt). A többi nagyvárosba is érdemes lehet elmenni, Lviv legfőképpen történelmi belvárosáról híres, Odessza is szép hely, építészetileg sem csúnya, ott a kikötő, a tengerpart. Kharkov és Dnyipró is megér egy látogatást, ha érdekelnek a poszt-szovjet nagyvárosok, de ezekben a városokban nincs annyi történelmi látnivaló. Ungvár és Kárpátalja pedig Magyarország, és a monarchia része volt, ennek megfelelően ott nem érezhető annyira az ukrán, lengyel, vagy szovjet kultúra hatása.
2021. jan. 10. 19:34
 19/20 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem sok látnivaló van Kijevben, én imádtam. Biztonságos, tiszta, olcsó. A Dnyeperen van strand, a domboldalon végig sétány, bringásokat tolerálják, az utak szélesek, a belépők szinte ingyen vannak. Szerintem aki leszólja nem volt még ott. A nagyrésze szocreál, de annak is van feelingje. Én Covid alatt voltam de bármikor visszamennék.
2021. jan. 12. 18:36
 20/20 anonim ***** válasza:
Sok látnivalóval büszkélkedik, de összességében nem egy nagy szám. Az útak nagyon rosszak, oriási panelnegyedek mindenhol.
2022. febr. 5. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!