Mi a véleményetek Bukarestről?
Mordor.
Én Romániába nem megyek a Kárpátokon túl. A románnál aljább, undorítóbb nép nincs és a városaik is ehhez passzolnak.
Mondjuk én biztos nem leszek mérvadó itt, de egész Romániában enem találtam egyetlen olyan helyet, amiért érdemes odamenni.
Bukarest ezen belül sem igazán kiugróan rettenetes, mert ott legalább van élet. De sokszori nekifutásra kellett azt mondanom, hogy soha többé. Egyszerűen nem érdekel, egyszerűen nem éreztem jól ott magam, egyszerűen nincs ott semmi, ami miatt menjek.Pedig üzleti útra jártam oda örcsillagos belvárosi hotelekbe.
Ha jó helyeket akarsz találni, a Balkán tele van ilyenekkel. De azokat ne Romániában keresd!
Én 12 évet laktam Bukarestben, és nem volt rossz, a végére a szívemhez nőtt. De egy turistának nem tudom, mennyire lenne érdekes.
Igen, van egy kis óváros része (Lipscani), meg még pár hangulatos hely (Calea Victoriei meg Dorobanti környéke). Van sok múzeum, de felejtősek. A parkok közül nekem leginkább a Botanikus kert és a Herastrau tetszett (a Tineret túl proli, a Cismigiu túl parvenü). A tömegközlekedés nagyon jó.
Még annyit, hogy ilyenkor télen csak mocsok van a parkokban, nyáron vagy ősszel érdemes kóricálni bennük.
Nyomor pedig a belvárosban is van elég. Pl az egykori zsidó negyed (Unirii környéke - pl Baia de Fier), ahova miután elvitték a zsidókat, cigók költöztek be. Még nappal is fostam arra járni. Bár ahogy most elnézem google-n, nagy részét kipofozták.
Undorító város. Egy cigány telep.
Ha Románia, inkább Erdély, de az is Magyarország marad örökre.
4
Te nagyon gusztusos, ügyes ember! Akaszd akkor fel magad!
8-as
Te tényleg agyhalott vagy, vagy csak teszed magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!