Milyen az élet Franciaországban?
Sziasztok,
Röviden-tömören összefoglalom a jelenlegi helyzetemet és hogy mire lennék kíváncsi.
22 éves vagyok,jelenleg Bécsben
élek,pincérként dolgozom.Angolul és németül egyaránt beszélek. Szeretek itt élni,tetszik Ausztria,DE...tavaly volt szerencsém Dél-Franciaországban nyaralni (Nizza és környékén) és elvarázsolt az egész régió. Mind az emberek,mind a nyelv,mind a természet és a kultúra egyszerűen magával ragadott és beleszerettem. Természetesen nem terveztem most,azonnal itt hagyni Ausztriát,hiszen itt az életszínvonal az egyik legmagasabb Európában és ez is egy szerethető ország,de ahogy írtam,beleszerettem Franciaországba.
Olyan emberek véleményére lennék kíváncsi,akik kint élnek/éltek.Milyen az életszínvonal,infrastruktúra és úgy összességében az ország? Párizs nem igazán vonz,sokkal inkább egy vidéki nagyváros,mint pl. Nizza,Montpellier,Lyon,Bordeaux stb...
U.I: Természetesen tudom hogy nyelvtudás nélkül semmi esélyem,ezért gondolkoztam hogy elkezdem tanulni a nyelvet,de akkor is kéne alaphangon 1 év mire olyan szintre jutok hogy legalább megértsem hogy hozzám szóltak e egyáltalán. :D
Csodalatos orszag, de. En nem munkavallalokent eltem es utaztam vegig.
Nem tudom, mennyire keresnek kulfoldit es mennyire korrektek az alkalmazottakkal.
Ha viszont sikerul allast talalnod, imadni fogod. Egy mesekonyv, minden szegleteben gyonyoru tajak es kozepkori falvak, varoskak vannak. A franciak nem uresfeju emberek, es ha beszelsz franciaul, akkor elfogadoak.
Delen a csoda, mikor a hegyekben ho van, lent pedig meleg.
Fél Francziaország - pont elsősorban az alacsony jövedelműek - kb. 2 éve állandó sztrájkban és tüntetési hullámban él. Szerinted? Rohadt magas egészségügyi terhek, megoldatlan kisebbségi kérdések, rossz közbiztonság (Lyon és Nizza ebben pl. pont élen jár), az egész nemzet búval baszott és kilátástalan.
Akinek van egy kis esze az ezt az egész czirkuszt legfeljebb Genfből, a svájci határ túloldaláról szemléli.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Igen,én is hallottam hogy Franciaországban sem tökéletes minden (közbiztonság,bürokrácia),de sztrájkokról én még nem hallottam (a párizsiakat leszámítva). Pont ezért szerettem meg a déli részt,mert ott egyszerűen mindenki csak nyugodt volt és élvezte az életet (a bolti eladótól kezdve a gyógyszertáros stb...). Elsősorban én nem is azért mennék ki,mint pl. egy Németországba hogy szét keresések magam,hanem hogy egy kellemes környezetben,jó emberek között tudjak élni,persze normális körülmények között.
Mindenesetre mindenkinek elhiszem mindent,hiszen nem hiába tettem ki ide ezt a kérdést. Várom a további gondolatokat,tapasztalatokat. :)
Lyonhoz közel lakom, egy kellemes kertvárosban.
Nekem megfelel, itt nincsenek bűnözők, emigránsok is csak a szomszéd városka agglomerációjában, de ők is már a 3. generáció, teljesen beolvadtak a népességbe.
Megtartották a vallásukat, de békés, nyugodt, dolgozó emberek.
Itt mentem férjhez, itt születtek a gyerekeim, itt találtam műfordítói munkát.
Nem ment egyszerre és gyorsan, el kellett végeznem egy lyoni egyetemet, amihez a városháza és a CAF segítséget adott,
Az azért fontos, hogy minimálisan beszélj franciául.
De minden ellenkező híreszteléssel ellentétben, a franciák - ha pl., mint én tettem, segítőkészek és jóindulatúak, ha megkéred őket, hogy javítsanak ki, ha hibásan beszélsz vagy írsz.
Eleinte persze én is dolgoztam pincérnőként, de az egyetem után tolmácsoltam, bírósági és rendőrségi fordító voltam, amíg ki nem építettem a kapcsolataimat.
Azóta vagyok műfordtó, itthonról dolgozom, és néha hazamagyek tárgyalásokra és a szerződések aláírásáre.
Szeretek itt élni, bevallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!