Kezdőoldal » Utazás » Európa » Vélemények Stockholmról?

Vélemények Stockholmról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Továbbtanulás szempontjából gondolkozom Stockholmban, ezért kíváncsi lennék mindenféle véleményre és tapasztalatra a várossal kapcsolatban, olyanoktól, akik már jártak ott, esetleg kint is éltek.

Milyen pozitívumokat és negatívumokat tudtok mondani Magyarországhoz képest?

Arról sokat hallottam, hogy nagyon drága minden, gondolom egyetemistaként ne is számítsak hatalmas jólétre (bár már van egy diplomám és angolul is jól beszélek úgyhogy talán valamilyen munkát majd tudok találni).

Arról is sokat hallottam, hogy Svédország még Nyugat-Európához képest is nagyon liberális ország, bár azt nem tudom, hogy ez a gyakorlatban miben nyilvánul meg, bevándorlók nyilván mindenhol vannak, de azért gondolom nem rosszabb a helyzet, mint mondjuk Németországban (ott éltem már pár hónapig).

2020. aug. 28. 14:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
54%

7: na takarodj te bohóc, Rinkeby biztonságosabb mint Budapest? :D

https://www.youtube.com/results?search_query=rinkeby

Akkor itt is biztos mindenki fideszes, és propaganda vidókat töltöget fel, meg a többi platforma is.

Ahogy említetted, te is csak egy bevándorló vagy ott, hány éve laksz kinn?

Kérdezz meg egy őszintébb 40-50 év körüli svédet, vagy 70 éveset talán még jobb, hogy milyen volt 30 évvel ezelőtt az országuk, és milyen ma..

De felőlem imádhatod az országot, élhetsz illúziókban, de hülyeséget nem kell terjeszteni, mert minden megnézhető az interneten, hangsúlyozom, külföldiek által feltöltött tartalmakkal, nem fideszesek/magyarok által feltöltött dolgokkal. De biztos ők is csak kitalálják.

Na kiszálltam a vitából.

2020. aug. 30. 07:47
 12/23 anonim ***** válasza:
Az megvan, hogy Rinkeby egy városrész Stockholm külvárosában? Hogyan lehet összehasonlítani egész Budapesttel? Minden nagyvárosban vannak húzós területek, még a szerinted csodálatos Budapesten is lehet mondani ezer helyet, amit érdemes nagy ívben elkerülni. Akkor szerinted Budapestre sem érdemes menni egy diáknak tanulni? Ne vicceljünk már. Tegyük fel, hogy felvennének téged a világhírű KTH-ra diáknak, képes lennél visszautasítani, mert Rinkeby, ahova stockholmi életed során valószínűleg soha nem mennél el, veszélyes?
2020. aug. 30. 09:48
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

az megvan, hogy te írtad, hogy rinkeby biztonságosabb mint Budapest?

Hős utcát kivéve mondj egy olyan helyet, ahol megvernek ha videózol?

Valamint ugye nem titok, hogy kik miatt olyan gettós az a rész, illetve a putris részek is a kedves cickányoknak köszönhető.

Stockholmban sem az őslakók csinálják a balhét, meglepő módon.

Nem utasítanám vissza, de észben tartanám, hogy milyen helyeket kell elkerülni, illetve kiket.

Egy magyarnak amúgy szerinted lesz annyi lóvéja (eleve lakáshiány van stockholmban), hogy normálisabb kerületekbe költözzön, plána egy diáknak?

2020. aug. 30. 09:53
 14/23 anonim ***** válasza:
Nem én írtam, de mindegy. De örülök, hogy egyet értünk abban, hogy nem kell leírni egy egész várost azért, mert vannak csúnya környékek is.
2020. aug. 30. 10:09
 15/23 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=OHMk5ah8xfU

Itt van egy szép hosszú videó Stockholmról, csak hogy egy kicsit ellensúlyozzam a Rinkeby-diskurzust. Nehogy a kérdezőnek fals képe legyen erről az egyébként szép, gazdag és rendezett városról.

2020. aug. 30. 10:16
 16/23 anonim ***** válasza:
az ilyen videókban mindig a szebb részeket mutatják, budapesten se a hős utcát vagy pesterzsébetet mutatnák, hanem azt a pár kerületet, ahol a lakosság 10%-a él max
2020. aug. 30. 10:20
 17/23 anonim ***** válasza:
Te nem ugyanezt csinálod, amikor berakod a Rinkeby-videódat, csak ellenkező előjellel? Ezért írtam, hogy ellensúlyozás. Még a végén valaki azt hiszi, hogy egész Stockholm egy gettó és elszalaszt egy remek lehetőséget az életében.
2020. aug. 30. 10:26
 18/23 anonim ***** válasza:

látom nem érted, bemutatni egy város élhetőségét a turista attrakciókkal, elitebb kerületekkel, ahol a város lakosságának töredéke él nem reprezentálja az egész várost. Nyilván Rinkeby is egy véglet, de amikor egy olyan országban, meg városban történnek ezek, mint Svédország, ami egy jóléti állam(volt.), az eléggé elkeserítő szerintem.

Mégegyszer, nem a svédek ellen vagyok, hanem a nem fehér bevándorlók ellen. Jó dolog a sharia törvénye skandináviában :)

Aki a muszlimokat védi, az valószínűleg a cigányokat is védené, szóval aki ezt olvassa, vonja le belőle a tanulságot :)

2020. aug. 30. 10:43
 19/23 anonim ***** válasza:
58%

@18 Életedben nem jártál az ország közelében. Soha. Youtube-videókról tájékozódsz és ennyi. Svédeket nyugodtan kérdezz meg, ha kikerülöd azt a 4% náci idiótát, akikkel rendszeresen interjúzik a széljobber magyar sajtó, max kiröhögnek, hogy tényleg azt hiszed, hogy no-go zónák vannak meg sharia. Van tucatnyi svéd ismerősöm, sokáig dolgoztam skandinávokkal, egész egyszerűen nincs igazad, nem tudok mást mondani. Menj el Stockholmba, tapasztald meg, aztán nyilváníts véleményt. Valamint életedben legalább egyszer beszélj egy általad mélyen lenézett bevándorlóval.

Úgysem fogod megtenni, mert fontosabb összegründolni egy németbő' hozott 13 éves E36-osra, mint világot látni, vagy megismerni valamit a kormánymédia és a Vadhajtások perspektíváján kívül, de azért hátha.

2020. aug. 30. 12:48
 20/23 anonim ***** válasza:
32%

Képzeld, nekem is van svéd ismerősöm, aki alátudta támasztani ezeket :)

Látom jön a szokásos mszp-s libsi szint, vagdalkozni, tények ellen beszélni, random dolgokat felhozni és a többi.

Sok szerencsét kívánok neked a svéd élettel, hogy a gyerekeid, már ha lesznek és nem a saját nemed iránt vonzódsz, már nem fogják megtapasztalni mit jelent jóléti társadalomban élni.

Viszlát.

2020. aug. 30. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!