Kezdőoldal » Utazás » Európa » Vélemények Stockholmról?

Vélemények Stockholmról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Továbbtanulás szempontjából gondolkozom Stockholmban, ezért kíváncsi lennék mindenféle véleményre és tapasztalatra a várossal kapcsolatban, olyanoktól, akik már jártak ott, esetleg kint is éltek.

Milyen pozitívumokat és negatívumokat tudtok mondani Magyarországhoz képest?

Arról sokat hallottam, hogy nagyon drága minden, gondolom egyetemistaként ne is számítsak hatalmas jólétre (bár már van egy diplomám és angolul is jól beszélek úgyhogy talán valamilyen munkát majd tudok találni).

Arról is sokat hallottam, hogy Svédország még Nyugat-Európához képest is nagyon liberális ország, bár azt nem tudom, hogy ez a gyakorlatban miben nyilvánul meg, bevándorlók nyilván mindenhol vannak, de azért gondolom nem rosszabb a helyzet, mint mondjuk Németországban (ott éltem már pár hónapig).

2020. aug. 28. 14:16
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nagyon drága de úgy hallottam a skandináv országokban "ingyenes" vagyis olcsó maga az egyetem, a tandíj. A környéke szép erdős terület, lehet túrázni.

Bevándorlók vannak de inkább a külső kerületekben. Amúgy nem Stockholm a legdurvább város ilyen szempontból mert Göteborg de főleg Malmö sokkal rosszabb. Stockholm tűrhető.

Számomra pozitívum hogy ott még igazi fehér karácsony van.

2020. aug. 28. 15:09
 2/23 anonim ***** válasza:
62%

Stockholmban élek, fehér karácsony itt már évtizede nincs. Az egyetem olcsó, a lakás nem. Kaja sem. Angol tudással tudtál volna ezelőtt munkát találni, de most a Covid után nehezebb ez is.

Nem értem ezt a bevándorlósozást. Igen itt sokan vannak - de hát te is az leszel ha ide jössz?

2020. aug. 28. 20:03
 3/23 A kérdező kommentje:

2. válaszoló

Nyilván elsősorban a muszlimokra gondoltam és bár egyébként alapból semmi bajom nincs velük, azért egy halvány elővigyázatosság van bennem, pláne mivel nő vagyok.

2020. aug. 28. 20:40
 4/23 anonim ***** válasza:
48%

@3 Ja, hogy akkor te nem "olyan" bevándorló vagy?

Mindegy, nem akarok rosszmájú lenni, a kérdésed alapján nyilvánvaló, hogy valami rendes fideszes családban nőttél fel, ahol a liberálist mindenfajta reflexió nélkül szitokszónak használták. Igen, Svédország nagyon liberális és szociálisan érzékeny. A hajléktalant nem leköpik meg illegalizálják, hanem segítenek. Egy háborús országből menekülőt nem kerítéssel zárnak ki, hanem segítenek. Egy melegnek nem azt mondják, hogy fogja be a pofáját és vigye máshova a zászlóját, hanem azt mondják, hogy te is pont ugyanolyan ember vagy, mint mi. Tényleg borzasztó egy ország, ugye?

A közbiztonság kiváló egyébként Stockholmban, nem kell elhinni az ilyen Bede Zsolti-féle fogyatékosok no go zónázását, nettó hazugság.

2020. aug. 29. 10:03
 5/23 anonim ***** válasza:
53%

4-es, te tipikus liberális gyökér vagy, nagyon jól beleillesz az ottani elmezavarba :)

Tegyük fel van 1000 fehér kelet európai bevándorló, mint te és sokan mások, akik javarészt jobb munka és életlehetőségekért költöznek is.

És van 1000 muszlim/néger akik a rendszeren való élősködés miatt akarnak odamenni, és sikerül is nekik.

Szóval neked higyjünk, gyakorikérdések noname válaszolójának, vagy pl a tömérdek viedónak ami a neten terjeng. Rinkeby-ben is remek a közbiztonság?

2020. aug. 29. 11:21
 6/23 anonim ***** válasza:
50%

"valami rendes fideszes családban nőttél fel, ahol a liberálist mindenfajta reflexió nélkül szitokszónak használták"

Ehhez nem is kell fideszes családban felnőni, még a magukat ellenzékinek mondó magyarok is így gondolkodnak. Tisztelet a kivételnek. A bigottság és a sztereotipizálás a magyar társadalom jellemzője pártállástól függetlenül. Be vannak zárva egy viszonylag homogén országba, szinte csak magyar nyelvű információkat kapnak a külvilágról, ömlik az idegenellenes propaganda mindenhonnan, nem csoda, hogy azt hiszik, minden muszlim pokolgéppel a zsebében sétálgat.

És honnan gondolom ezt? Onnan, hogy én Németországban laktam egy ideig, ott tanultam egyetemen és sok muszlim barátom lett. És ugye a közösségi médiában megjelentek a közös fotók, amire aztán meg jöttek a magyar ismerősöktől az üzenetek, hogy te nem félsz mellettük? Meg vigyázz magadra, meg ilyenek. És olyanoktól, akik a legkevésbé sem fideszesek, sőt, a momentumos izéket osztják meg agybafőbe mostanában.

2020. aug. 29. 11:23
 7/23 anonim ***** válasza:
59%

"És van 1000 muszlim/néger akik a rendszeren való élősködés miatt akarnak odamenni, és sikerül is nekik."

A muszlim és néger kollégáim itt a svéd munkahelyemen nem értik miről beszélsz.

Rinkeby-ben amúgy jobb a közbiztonság mint Budapesten.

2020. aug. 29. 17:35
 8/23 anonim ***** válasza:
58%

@5 Jártál életedben Skandináviában vagy csak kurucinfós videókból ismered? Budapest például egy ritka biztonságos főváros, de nyilván tudnék úgy összevágni egy 5 perces anyagot, hogy Mogadishunak tűnjön.

Dolgoztál életedben együtt feketékkel vagy arabokkal? Én Magyarországon is elég sokkal, külföldi irodákban meg még többel. Értem én, hogy Őcsényben nagyon féltek az afgánoktól, csak éppenséggel ők sem akarnak odamenni.

2020. aug. 29. 19:51
 9/23 A kérdező kommentje:

3. válaszoló

Nem tudom, hogy hogyan sikerült ebből a kérdésből eljutnod arra a következtetésre, hogy én Fideszes lennék, a személyeskedés és a neveltetésem felemlegetése meg még ennél is szánalmasabb, de legyen ez a Te problémád.

Egyébként hogy reagáljak a vádaskodásodra, az egyik oka annak, hogy el szeretném hagyni Magyarországot, az pont a jelenlegi kormány által is megtűrt és imádott "rejtett erőforrások".

A másik pedig az a szektás gondolkodás, aminek Te is ékes példája vagy, tudniillik Magyarországon vannak egyik oldalon a migránsozók, másik oldalon a migránssimogatók és valahogy a realitás nem érdekel senkit. Semmivel sem vagy különb, mint egy átlag Fideszes, vagy DK-s nyugger, csakhogy két ellenkező, de igazából ugyanolyan példát említsek.

2020. aug. 29. 21:32
 10/23 A kérdező kommentje:
Bocsánat, 4. válaszolót akartam írni
2020. aug. 29. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!