Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyi pénzt vigyek londoni...

Mennyi pénzt vigyek londoni osztálykirándulásra?

Figyelt kérdés

Októberbe 2 hetes osztálykirándulásra megyünk Londonba. Mennyi pénzt vigyek? Milyen ruhákat?

16/l

2020. júl. 23. 12:40
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Az attól függ, hogy pl kaját fogtok kapni vagy magadnak kell megoldanod? Mennyit akarsz vásárolni és hol? Az Oxford Streeten pl minden drága, egyedül a Primark üzlet kellemesebb árú.

Ruhák terén mindenképp vigyél esőkabátot, hosszú nadrágot, pólót, vékony pulcsit, vékonyabb dzsekit, mert reggel hűvösebb lehet, széllel pláne kellemetlen. Fontos a réteges öltözködés. Ja és KÉNYELMES cipő! Ha esetleg van olyanod, ami vízálló, az jó, ha nem, vigyél kettőt mindenképp, hogy ha az egyik beázna, másnap ne azt kelljen felvenned, hanem hagyd kiszáradni.

2020. júl. 23. 13:42
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
mindenképpen készpénzt akarsz vinni? nem lenne egyszerűbb egy kártya? pl egy transferwise vagy egy revolut kártya, sokkal jobban váltanak mint egy magyar bank
2020. júl. 23. 14:56
 3/25 anonim ***** válasza:
94%
10% esélyt adok arra, higy el tudtok menni.... nem a ruha lesz a gond...
2020. júl. 23. 16:14
 4/25 anonim ***** válasza:
40%
az igen, mennyibe kerül egy ilyen kirándulás?
2020. júl. 23. 16:26
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
4-es, én is voltam ilyenen utoljára egy éve, mikor elballagtam a suliból, nekünk 146 ezerbe került egy hét ellátással, belépőkkel (nagyon sok mindent megnéztünk, vidéki városokban is) együtt. Nem olyan vészes ahhoz képest, hogy London milyen drága hely.
2020. júl. 23. 16:40
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
igen, 2 hét azért zsebbenyúlós :)
2020. júl. 23. 17:18
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp meleg ruhákat vigyél; októberben ott már igen hideg (esetenként akár hószállingózás is) tud lenni. Persze, nem mondom, hogy ne foghatnátok ki akár egész kellemesen langyos időt is, de készülni kell a hidegre.

A pénznél kérdés, mire akarsz/lesz alkalmad költeni; illetve mi az, amire előre ki van fizetve. (Szállás, étel, helyi közlekedés, belépők...?)

Az "állami" múzeumok mind ingyenesek, viszont van pár nagyon jó, ami nem az, de érdemes megnézni, ha van lehetőség:

- Harry Potter Studios (ehhez kicsit utazni kell, de nagyon megéri)

- Madame Tussauds

- Sherlock Museum

- James Bond Museum

- London Dungeon

- Tower Bridge Museum

- Tower of London...

Ha jól sejtem, a fiatal korosztályt ezek esélyesen jobban érdeklik, mint mondjuk a Képtár. :)

Ezen kívül sok olyan bolt van, ahol, ha az ember beszabadul oda, jó eséllyel költ is nem kevés pénzt. Csak példának, szintén a fiatalabb korosztályra gondolva: M&Ms Store, Lego Store, Disney Store (nem, nem nézlek titeket kisgyereknek, de hidd el: ezek TELE vannak felnőttekkel is, annyira látványosak és hangulatosak...).

Illetve tényleg ott a Primark a Charing Cross Road-on, onnan sem lehet vásárlás nélkül kijönni. De, ha valaki rajongó, garantáltan hagy pénzt a Harry Potter Platform 9 3/4 Store-ban a King's Cross-on.

Nekem "veszélyes" hely még a hatemeletes óriási könyvesbolt, illetve a DVD-bolt. Aki olvas/filmezik angolul, azoknak ez mind-mind aranybánya.

Persze a helyi tömegközlekedés megkerülhetetlen; kérdés, nektek benne lesz-e az előre befizetett árban. Meg a reptéri transzfer.

A London Eye-ra is érdemes felülni; szintén fizetős. Lehet hajózni akár...

2020. júl. 23. 17:33
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és nem tudom, mentek-e színházba (ha addigra már kinyitnak)? Én nagyon ajánlanám, mert örök élmény. Viszont az sem két fillér.
2020. júl. 23. 17:34
 9/25 anonim ***** válasza:
0%

Mi olyan meglepő egyeseknek ezen?

Mi tavaly előtt év végén a török Riviéra-ra mentünk el 2 hétre osztálykirándulásra.

Jövőre Olaszországba megyünk.

XXI. századot írunk emberek.

2020. júl. 24. 14:31
 10/25 anonim ***** válasza:
76%

Nem mentek ti sehova, már bocs. Nem rosszindulat, de addigra minden határ zárva lesz megint.

Ha mégis mentek majd valamikor, legalább 300-400 angol fontot vigyél (persze ha megengedheted magadnak). Ebbe úgy benne van minden amire csak költhetsz (normál keretek között)

2020. júl. 24. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!