Kezdőoldal » Utazás » Európa » Érdemes kiutazni Horvátországb...

Érdemes kiutazni Horvátországba fiatalként júliusban ?

Figyelt kérdés
Csillapodni látszanak a koronavírus járvány okozta halálesetek, fertőződések száma. Most foglaltuk a szállást Split közelében, ami visszamondható még. Szerintetek érdemes kiutazni? Addigra rosszabbodhat annyira a helyzet, hogy karanténba kerüljünk, stb. nehézségek fellépjenek?

2020. jún. 28. 13:23
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
45%
Ha a szabályok engedik, akkor nyugodtan menj szerintem. Mi is készülünk páran, kocsival, úgyhogy a szállás az egyetlen amit le kellett előre fixálni, de az meg utolsó pillanatig visszamondható. Ha újra lezárják a határt, akkor nem megyünk és kész, annyi baj legyen. A vírustól azért nem kell félni, mert egyrészt fiatal vagy, másrészt ha nem mész tömegbe, teniszbajnokságra, kolostorba, stb, akkor a tengerparton ülve a barátaid között minimális az esélye, hogy elkapjad. De biztosan nem nagyobb az esély, mint mondjuk Budapesten, ahol mai megfigyelésem alapján a távolságtartás senkit, a helyes maszkviselés meg kb 10-ből 9 embert egyáltalán nem érdekel már. Itt minden azon múlik már, hogy a kedves vezetők a két országban milyen hangulatban ébrednek fel.
2020. júl. 1. 21:40
 12/31 anonim ***** válasza:

"A vírustól azért nem kell félni, mert egyrészt fiatal vagy"...

[link]

2020. júl. 2. 17:35
 13/31 anonim ***** válasza:

12-es köszi a hírt, ezt még én sem láttam...

Amúgy hiába linkel be az ember ilyeneket, mert mindenki azt hisz el, amit akar...

Sajnos vannak olyanok is, akiket a TÉNYEK sem zavarnak.

Pl. ez, hogy 10 új fertőzött lett itthon, az is azért, mert bár Müller Cecília a tesztelés visszafogására kérte a kórházakat, a VÍRUS erről az utasításról tudomást sem véve szabadon jön-megy és bizony még a fiatal kézilabdás lányokat is megbetegítette.

" A közlemény szerint ugyanakkor a múlt héten több játékosnál is jelentkeztek a tünetek - íz és szagérzékelés vesztés -, ezt követően PCR-tesztet végeztek a csapat tagjainál, és tíz kézilabdázónak is pozitív lett az eredménye."

[link]

2020. júl. 2. 17:52
 14/31 anonim ***** válasza:

És nem, nem azért nem kell elutazni, mert fél az ember a vírustól, hanem azért, hogy NE HURCOLJA SZANASZÉT a világban.

Kézis lányoknak is két hét karantén lett a vége.

Tegnapi nappal megnyitották a reptereket is, megint lehet szabadon jönni menni - megint a fél világ vírusos lesz, "hurrá"!!

Amerikában NAPONTA 46 ezer ÚJ fertőzött van.

[link]

2020. júl. 2. 17:57
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon van vírus, Horvátországban van vírus, akkor mondjátok már el, nem tökmindegy hogy a két ország közül melyikben van az ember? Hogy tudsz egy olyan dolgot az egyik országból a másikba áthurcolni, ami egyébként mindkét országban jelen van? Vagy most tényleg azt várjátok el, hogy mindenki lakásban üljön amíg esetleg elkészül az oltás? 2 fiatal van válságos állapotban, sajnálatos, de most komolyan, kettő? Azért kéne rettegve elbújni, mert 2 ember nagyon beteg? Ez elég gyenge érv, már bocs.

Járvány van az tény, oda kell figyelni, kezet kell mosni, nem puszilkodunk, nem megyünk tömegbe, ennyi. Ezek azok, amit ennek a vírusnak a veszélyessége indokol. Az, hogy egészséges emberek hermetikusan elzárják magukat miatta kb azzal egyenértékű, mintha nem mennék ki az utcára, mert meghalhatunk közlekedési balesetben. A napi 500 koronavírus cikk minden platformon és az értelmetlen számháború az esetszámokkal megtette a hatását, az látszik.

2020. júl. 2. 21:51
 16/31 anonim ***** válasza:

A 2 fiatal csak azért lett belinkelve (nem én linkeltem), mert SOK A TÉVHIT MÉG MINDIG, hogy a "koronavírusban csak idősek halnak meg", hogy "ha nem vagy náthás és nem köhögsz, akkor mehetsz nyugodtan, nem fertőzöl" stb.

Tünetek nélkül is fertőz a koronavírus.

Amit én mondok, az az, hogy mindenki úgy menjen külföldre, hogy ezzel az utazással megkockáztatja, hogy

1- törlik a járatát (akár kifelé, akár visszafelé)

2.- BÁRMELYIK országban BÁRMIKOR előfordulhat, hogy egyszercsak hirtelen karantén alá veszik a környéket és a turista kint ragad (ehhez azért nem kevés anyagi fedezet szükségeltetik.

3.- ha nem EU-s országban van valaki, akkor ráadásul, ha elkapja valaki a vírust (vagy akár itthon fertőződött meg, de kint lesz rosszul) akkor még ráadásul vagyonokat fizethet, ha kórházba kerül.

A koronavírus idején egy utazós csoportban voltam moderátor: tudnék mesélni, hányan ragadtak kint, hiába mondtuk az olasz karantén után, hogy ne induljanak el. Aztán jöttek a csoportba panaszkodni, hogy nem tudnak mivel hazajönni Dél-Olaszországból.

Na mindegy... "Fénykép, csomag - én szóltam!" :D (ez egy reklám záró mondata volt)

2020. júl. 3. 11:35
 17/31 A kérdező kommentje:
Kocsival megyünk és ha bejelentenének ilyesmi hírt 6 óra alatt itthon lennénk. Úgyhogy ebből a szempontból nem kockázatos.
2020. júl. 3. 12:40
 18/31 anonim ***** válasza:

Bocsánat, de tudod, mi az, hogy karantén? Az, hogy lezárják a területet.

Nem lehet kijönni onnan (elvileg)

A spanyoloknál pl. KIJÁRÁSI TILALOM lett bevezetve, de olyan szinten, hogy ha valaki chipsért és Cola-ért ment ki, akkor megbüntette a rendőr pénzbírságra. Egy családból csak 1 ember mehetett vásárolni, normál bevásárlásra. Ezek mind igaz történetek, a csoportban írták felháborodva.

Még a blokkot és a pénzbüntetést is befotózta.

Csak azt nem értem, ha elhatároztad/elhatároztátok, hogy mentek, akkor miért kérdezed itt meg?

2020. júl. 3. 13:20
 19/31 anonim ***** válasza:

Megint ott tartunk, hogy akkor az utazást ezentúl el lehet felejteni, jószerivel örökre, mert "kockázatos", és a legjobb, ha otthon ülünk a szobában rettegve. Igen, lehet hogy elmész nyaralni és karanténba kerülsz, de ez a kockázat nem most keletkezett, hanem mindig is megvolt, maximum eddig nem tudatosult az emberekben. Az év elején azt hiszem a Kanári-szigeten karantén alá vontak egy szállodát. Na most az ottani vendégek valószínűleg úgy indultak el otthonról, hogy a koronavírus létezéséről sem tudtak. Érthető mire gondolok? Ha holnap kijön egy szuperhatásos gyógyszer covid-19 ellen, akkor is lesz kockázat az utazásban, mert nem tudhatjuk, hogy mikor jelenik meg egy covid-20 vagy egy másik teljesen új vírus. Ahogy azt se tudhatjuk, hogy hol fog kitörni forradalom, hol lesz terrortámadás, stb. Az sem igazán új jelenség, hogy járatokat törölnek.

Azt meg szerintem senki nem állította, hogy kizárólag idősek halnak meg koronavírus-fertőzésben, de az tény, hogy túlnyomórészt igen. Egyébként meg cseppfertőzéssel terjed a vírus, ezért kell távolságot tartani, ez nem tévhit. Ha nem köhög vagy tüsszent valaki, akkor nem is jut olyan messzire a csepp, ez meg elemi logika. Szerintem tévhitek mellett ez a középkori módra misztifikálása a vírusnak legalább annyira rossz dolog. A kijárási korlátozás első pár hetében terjedt ez el nagyon, hogy úristen ha csak kilépsz az utcára már elkaptad, készülj a lélegeztetőgépre!!. Persze a média is rájátszott a hisztériakeltésre.

2020. júl. 3. 18:42
 20/31 anonim ***** válasza:

"Egyébként meg cseppfertőzéssel terjed a vírus, ezért kell távolságot tartani, ez nem tévhit. Ha nem köhög vagy tüsszent valaki, akkor nem is jut olyan messzire a csepp, ez meg elemi logika."

Ha ez így lenne, akkor nem lenne EGYSZERRE 10 kézis lány fertőzött.

Ha ez így lenne, nem lettek volna a tenisztorna résztvevői (szervező, versenyző, edző) fertőzött.

Vagy gondolod, hogy betegen járnak edzésre?

ÉS MIND EDZETT, SPORTEMBEREK, ennek ellenére jelentkeztek náluk a tünetek.

Ez egy ismeretlen, mutálódó vírus, igazából valószínűleg bármilyen tárgyról bekerülhet az ember szervezetébe.

És azt kéne még megérteni, hogy nem a vírustól való félelem miatt kell otthon maradni, hanem azért, hogy ne fertőződjön meg egyszerre sok ember és ne roppanjon össze az egészségügy - akár itthon, akát külföldön.

2020. júl. 3. 20:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!